reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
wczoraj miałam wizytę u gina... okazało się że mam rozwarcie na opuszek palca (dodam że zgodnie z OM jestem w 36 tyg a z USG początek 35 tyg) lekarz kazał się nie przemęczać i oszczędzać. Jak myślicie czy grozi mi poród przedwczesny? ( to moja 1. ciąża) nie wiem czego mam się spodziewać prawde mówiąc.

wczoraj miałam wizytę u gina... okazało się że mam rozwarcie na opuszek palca (dodam że zgodnie z OM jestem w 36 tyg a z USG początek 35 tyg) lekarz kazał się nie przemęczać i oszczędzać. Jak myślicie czy grozi mi poród przedwczesny? ( to moja 1. ciąża) nie wiem czego mam się spodziewać prawde mówiąc.

Spokojnie.. ja mam rozwarcie na opuszek palca od 28t (takie rozwarcie to jest żadne rozwarcie, tak mi lekarz powiedział i to jest norma). Teraz chodzę z 2cm i porodu nie widać :sorry: .. jeżeli będziesz się oszczędzać i dużo odpoczywać to poród przedwczesny Ci nie grozi :-)

Rozwarcie na palec to ja miałam już w 27 tyg, ale na szczęście okazało się ze szyjka jest długa i od wewnętrznej strony dobrze zamknięta. WIęc wydaje mi się, że nie masz sie czym martwić. Tydzień, dwa i Twoja ciąża będzie donoszona więc nie przejmuj sie na zapas. Lekarz wspominał coś o przedwczesnym porodzie?

Młoda-przyszła-mama - to samo uslyszalam od ginekologa 31 maja, kiedy bylam w 34 tygodniu ciazy. Mialam wowczas rozwacie na 1 cm i szyjkę skróconą do 1 cm. Przestraszylam sie. Dzis mijają 3 tygodnie od tej wizyty i jeszcze nie urodzilam. Rzeczywiscie mocno oszczedzalam sie przez ten czas. Darowałąm sobie wszelkie spacery, zakupy, robienie porządkow itp. Bardzo duzo lezałam. W moim przypadku oszczędzanie się bardzo pomogło. Dziś za to jestem w 37 tygodniu i nie mogę się doczekać porodu. Chcialabym zeby to bylo jak najszybciej:)

dzięki, że mnie uspokoiłyście :) nie ukrywam, że się nieco przeraziłam tym rozwarciem :) ale skoro u wiekszości było podobnie to nie ma co się martwić hehe w sumie o porodzie przedwczesnym bezpośrednio mi nic nie powiedział, ale wyraził się tak "spotkamy się za 2 tygodnie, a jak coś się będzie działo to szybciej" i tak mi przyszedł do głowy ten poród przedwczesny.

Mloda-przyszla-mama ja w 24 tc uslyszalam, ze dobrze by bylo dotrwac do 30-32 tc, a teraz mam postarac sie donosic do 36-37 czyli prawie juz ;-)faktycznie oszczedzalam sie sporo, ale na szczescie caly czas w domu. U mnie im blizej terminu tym mniej skurczy, a moze ze 2 -3 naprawde silne bole krzyzowe, ktore po kapieli przeszly.Brzuchol troche pobolewa dolem i faktycznie czuje ucisk glowki coraz mocniej jak chodze. Jutro mam wizyte, wiec moze dowiem sie czegos wiecej. Lezakuj duzo i odpoczywaj, a napewno wszystko bedzie ok

Nestka ja już ewidentnie czuje opuszczanie się brzucha, skutkiem tego jest to, że lżej mi się oddycha i raz na jakiś czas czuje bol w kregoslupie, ale też odnoszę wrażenie jakby dzidzia ciągnęła mi brzuch w dół nie wiem czy to skurcze czy tez nie... w każdym razie dziwne jest to uczucie. Póki co to leże i czekam na następną wizytę.... Daj znać co Ci lekaż powiedział :) powodzenia oby przetrwać te dwa tygodnie bez żadnych niespodzxianek :-)

Dziewczyny a powiedzcie, czy Wam też się włącza głodomór? Mam na myśli, że konia z kopytami byście zjadły?
Ja od wczoraj mam taki apetyt na jedzenie, że ledwo panuje nad soba, a do wczoraj na jedzenie patrzec nie mogłam... Dziwne to troche bo łaże po kuchni jak ta chora krowa i ciągle po szafkach i lodówce czegoś szukam...

A i druga sprrawa czy odczówacie ból że tak powiem warg sromowych?? Ja ma wrażenie że sa takie jakby napuchniete i przy chodzeniu i zmianach pozycji bolą...

reklama
Ja wręcz przeciwnie. Straciłam apetyt i jedyne co mi wchodzi tyle o ile to coś słodkiego i to najlepiej z czekoladą. Codziennie mam dylemat co w siebie wcisnąć na obiad no bo w końcu coś jeść trzeba.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry