reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
:).... Wczoraj nadal plamiłam...dziś nie. Dzień przed plamieniem zauwazyłam odrobinę żółtej gęstej wydzieliny plus ból jak na miesiączkę. Szyjka zrobiła się krótka- prawie nie było jej czuć.... Myslę, że to czopik sluzowy mi wypadł i potem nastąpiło plamienie. ...Dziś brzuch nie boli, nie jest twardy.
Codziennie męczy mnie ostry ból głowy. Może od duphastonu..nie wiem. Przestałam brac aspargin- magnez i potas- dostawałam od tego zgagi. Na folik chyba nie mam "uczulenia":D
Jak Wy się czujecie?

a ja się czuje tak normalnie że czasami sobie muszę uświadamiać " jesteś w ciąży ! " :-p
ann, a bierzesz go rano ? ja czytałam na opakowaniu moich tabletek , że jeżeli rano czujemy się gorzej to można brać witaminki po obiedzie albo po kolacji ... ja dopiero jak zjem obiad to jem te witaminki a czasami nawet pod wieczór żeby w razie co mi się niedobrze nie robiło :tak:tyle że ja biore matruelle ;-)

Witajcie leniwie i poświątecznie ;-) Po tych moich początkowych problemach z ciążą, plamieniach i wizytach w szpitalu, wierze ze teraz już będzie tylko dobrze. Chciałam się podzielić z Wami, ze w końcu trochę się uspokoiłam i już tyle się nie denerwuje. Zaczynam w końcu cieszyć się ciążą a nie myśleć tylko w czarnych kolorach. :-):-) Co do objawów, piersi bolą mnie lekko, ściąga brzuszek ale na to lek rozkurczowy. Oczywiście Luteinka podwójna dawka, no i mam mulimię ale już jakby trochę mniej :happy2::happy2: W końcu czuję się szczęśliwa :-D:-D:happy2::-D:-D

Doe , już niedługo a pewnie mulimia Ci przejdzie ;-) !! mnie za to wczoraj przeczyściło i to zdrowo.... więc święta święta i po świętach (nawet w brzuchu ... ) trochę się namęczyłam ale efekt końcowy był taki że w końcu się czułam lżej ,niż jak przy świątecznym stole , uff....mimo że dużo nie jadłam bo mi się nie mieściło :eek: ale spacerek wczoraj odwalony , dzisiaj na 14 do pracy to się wszystko wróci do normy :tak:

no i trzymajcie kciuki , w tym tygodniu powinnam dostać nową umowę ! po ciuchu liczę na 3letnią albo bezterminową .... dlatego dalej fasolka jest ukrywana , bo tak by mi dali do porodu :dry:

Mońcia, właśnie brałam go wieczorem, jak już mogłam coś przełknąć. Teraz nie biorę no i jest nieźle, tylko raz mi się trafiło rzyganko. Nie wiem czy to dlatego, że go nie biorę, czy to zasługa 2 trymestru. Nie ważne, ważne, że mogę jeść i nie wymiotuję. Troszkę mnie muli jeszcze.
trzymam &&& za umowę!

Doe wiem co czujesz, bo też właśnie poczułam radochę z ciąży :)))

Animatka słyszałam ze od duphastonu może głowa bolec, choć ja np biorę i może ze 2 razy przez te 3miesiące mnie bolała.Ale lekarz uprzedzał że mogą się zdarzyć bóle głowy.
Ja też powoli zaczynam czuć się dobrze przestałam mieć odruch wymiotny i nawet wczoraj po 3miesiącach nie jedzenia zrobiłam sobie kanapkę z wędlinką i wsunęłam z apetytem. Czasem tylko ten pęcherz odczuwam mimo że bakteria żadna nie wyszła to czasem boli i szczypie przy oddawaniu moczu. Ale mam cichą nadzieję że już teraz będzie coraz to lepiej. Jedyny ból co daje mi w kość to rzadko się załatwiam mam straszne zaparcia :zawstydzona/y:

Justynko, na Twoj problem polecam Ci aktivie :) Naprawde pomaga, zwlaszcza ta w postaci jugurtu do picia :) I duzo, duzo surowych jablek. Zobaczysz, ze bedzie ok.

a powiedzcie mi na co jest ten duphaston ?

(ja właśnie się zbieram do zrobienia sobie kanapeczki....tylko jest pewien problem , brzuch troche burczy , ale mi się osobiście nie chce jeść :/ i taki problem prawie codziennie .... )

reklama
a powiedzcie mi na co jest ten duphaston ?

(ja właśnie się zbieram do zrobienia sobie kanapeczki....tylko jest pewien problem , brzuch troche burczy , ale mi się osobiście nie chce jeść :/ i taki problem prawie codziennie .... )

Mam dokładnie to samo...na samą myśl o jedzeniu nie dobrze mi, a w brzuchu burczy

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry