reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kurcze, mnie poki co nic nie twardnieje, ale od pachwiny po jakby jajniki czuje jakbym miala wieczne zakwasy..Przy wstawaniu bola, albo musze rozchodzic jak dluzej w jednej pozycji posiedze... :baffled::baffled:Ogolnie to czuje sie, jabym sie wczoraj szpagatu nauczyla robic... ;-)

reklama
No to dobrze, że nie twardnieje :tak: Ja mam tak jak sie nabiegam za mała albo coś wiecej robię, ale nie za często, bo staram sie jednak oszczędzać :tak:

Doe ja tez tak mam jak eve pisze lekarz kazał sie tym nie przejmować jak nie występuje kilka razy w ciągu godziny, powiedział ze to normalne i tyle, dużo odpoczywać i juz

Widze ze kłucie i ciagniecie brzucha to norma na tym forum:(
Ja mam wszystko co mozliwe, wlacznie z meeeeggggaaaa zatwardzeniem...:(
wiem powinnam zmienic diete na lekka ale jak? jakos nie moge sie przelamac...
activia nie dziala a jak sie zalatwialam codziennie nawet 2 razy tak teraz raz na 4-5 dni i to w mega bolach tylka:( macie jakies sposoby na to?

fasolinka - mi wtedy pomaga utarty banan z jabłkiem...

A co z dziasełkami? Bo mi leci krew:-(

ja tez mam chyba wszystkie możliwe ciążowe dolegliwości...bóle krzyża, ciągniecie wiązadeł w brzuchu, zgaga i te przeklęte zaparcia...buuuu...ale jeszcze tylko 3 miesiące:tak:
Fasolinka a próbowałaś otręby na czczo z maślanką? Mi czasami pomaga...

Fasolinka współczuję. Spróbuj jeść na wieczór otręby owsiane. Ja jem tak 3-4 łyżki, popijam sokiem lub wodą. Dodatkowo suszone śliwki i morele. Dużo musisz pić wody mineralnej (do 3 l), do płynów nie wliczasz kawy i herbaty bo działają odwadniająco. Staraj się unikać też słodzonych napojów. Dużo owoców i warzyw i kefirów, jogurtów naturalnych. Jak to nie pomoże to kup sobie w aptece czopki glicerynowe dla dorosłych.

reklama
Fasolinka tak jak pisze Twilight. Owsianka, płatki owsian, otręby owsiane, zarodki pszenne . Ja zalewam 8 śliwek i rano je jem i pije wodę z nich, do tego woda z cytryną lekko ciepła na czczo. Bananów niestety nie polecam.
Kefiry, zsiadłe mleko, lekka dieta...niestety też walcze.
Teraz lekarz dał mi syrop Lactulozum czy jakoś tak, ale narazie nie stosowałam.
Kiwi może pomóc, suszone owoce i dużo wody.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry