reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
edzia hehe z tymi włoskami to też słyszałam:):) mi to babcia mówiła:):)
ja na zgagę zawsze mleko piję, ale już wyczaiłam czego muszę unikać i jakoś ( odpukać) ostatnio mam spokój
kosinka -moja gin mówiła,że tak się może zdarzać i to nie koniecznie po przytulankach - jak nie trwa to ciągle to trzeba być spokojnym, ale nie zaszkodzi też zapytać swojej/ jego gin co on o tym sądzi bo przecież każda z nas jest inna i co innego moze się w nas dziać:)

reklama
zgaga i włoski Maluszka:-D:-D też słyszałam i jak dla mnie kolejny zabobon ciążowy, ale..................... w ciąży z Igusiem miałam przeokropną zgagę, nic nie pomagało i Iguś urodził się z piękną czuprynką:-D:-D:-D:-D wiec może, może :-D:-D

ja tez staram się unikac rzeczy, które wywołują zgagę, no i mleko zazwyczaj pomaga :tak: albo jak poleżę z podniesionym tułowiem (to jak w nocy) no i już też musze mniejsze porcje jeść... bo albo zgaga albo nudności po prostu mnie dopadają..

No to zobaczymy jak Jagusia będzie wyglądać, bo ja niestety męczę się z tym od początku ciąży. Powinna się urodzić z warkoczem do pasa po tym co mam :-D Dziś już 2 Rennie poszły w ruch i kiepsko jest nadal :-( Czasem się zastanawiam jak ja jeszcze 3 miesiące wytrzymam, no ale trzeba twardym być :-D

podejrzewam, że to raczej kwestia naciskania macicy na żołądek i nie zamykanie się przełyku co powoduje cofanie się żółci ale niech będzie, że to włosy:-p

A wiecie co, zaskoczę Was. Też się śmiałam z tego przesądu, to jeden z moich ulubionych. No i przeżyłam szok jak w "Oczekiwaniu na dziecko" napisali, że jednak jest związek między zgagą a włoskami. Hormon wywołujący zgagę jest też odpowiedzialny za porost owłosienia... :szok: Zobaczymy czy to prawda...

Cześć, staram sie być na bieżąco ale szczerze ciężko z tym... praca i pisanie magisterki to moje priorytety, ale korzystam z waszych uwag i rad
:-) u mnie ze zgagą raz lepiej raz gorzej:tak: gorzej z kurczami łydek. Bolą mnie brawie cały czas. Najgorzej jest wieczorem i w nocy. Macie jakieś dobre sprawdzone sposoby? Wizyta dopiero we wtorek:zawstydzona/y:

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry