reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Niestety czym bliżej końca dolegliwości będą nam coraz bardziej dokuczać:-(.

Chciałam Was dopytać, ostatnio po stosunku moja macica dziwnie się zachowuje - robi się bardzo twarda i przypomina to taki długi skurcz, przechodzi tak po 5, 10min leżenia. Martwi mnie to trochę, bo to moja druga ciąża ale wcześniej nic takiego się nie działo. Nie chce panikować, bo może to narmalne.

Na szybkie korzystanie z toalety to mam pełno sposobów...tylko ja niestety muszę uważąć w drugą stronę:-(. Dwa lata temu stwierdzono u mnie colitis ulcerosa, na szczęście od jakiegoś czasu choroba jest w fazie remisji, ale cały czas mam boję się nawrotu choroby.

reklama
AAA dziewczyny !!!!!
Mam zgagę, po raz pierwszy. Wróciłam z apteki i farmaceutka dała mi Rennie, a Wy co bierzecie?

Kosinka lepiej się skonsultować z lekarzem. Mnie też trochę brzuch twardniał po seksie, ale na szczęście powiedziała, że tak się może dziać a nie zauważyła innych podejrzanych objawów. Lepiej zapytać tak czy siak.

Edzia ja piję miętę. Nic innego mi nie pomaga, a leków staram się unikać.

Edzia ja też ratuje się mietą bo nie lubie leków a już ich trochę mam i pewnie żelazo mi dojdzie bo spadło strasznie.

kosinka - ja myślę, ze to naturalne raczej, krew lepiej kraży wtedy w tych okolicach i to chyba dlatego, sama dopytam przy okazji, ale nie sądze by to miało być cos poważnego.

kosinka - ja też myślę, że to normalne i nie ma powodów do obaw. Dla świętego spokoju możesz sie dopytać lekarza przy okazji.

Edzia1509 - zgaga to moj nieodłączny przyjaciel od ponad miesiąca, już nie mówię jak się napiję Kubusia czy innych soków...makabra. W dzień ratuje się mlekiem, a jak już jest baaardzo mocna zażywam Rennie, a jest bezpieczny dla ciężarówek, bo to nic innego jak magnez i wapno...

Lekarza oczywiście dopytam, ale wizytę mam dopiero za tydzień, a nie chce panikować, bo chyba rzeczywiście nie ma powodu:)

Edzia moja zgaga jest dziwna, ja czuje tylko ją tak jakby w gardle nie w całym przełyku i zazwyczaj wieczorj jak zjem za dużo;-). Więc staram sie unikać objadania na noc a jak już mnie złapie to zazwyyczaj leże już w łóżku, więc ide spać i sama przechodzi:-). Słyszałam też, że mleko pomaga, ale nie wypróbowywałam jeszcze.

Na zgagę wypróbuj migdały. U mnie przez pewien czas działały :-) Teraz to już prawie nic na mnie nie działa :-(nawet rennie i gawiscon już nie dają rady :-( ale ja miałam ten problem przed ciążą. Migdały zawierają żelazo i magnez więc mają sporo zalet :-)

reklama
Dzięki dziewczynki za rady :) Ja dopiero tak jak napisałam pierwszy raz mam zgagę, i nie za bardzo wiedziałam o co w niej chodzi :)
Farmaceutka mi też coś o tych migdałach mówiła, tylko, że trzeba je namaczać niby najpierw? Zobaczyła, że nie ogarniam o co jej chodzi, i dała ten Rennie :)
I tak wczoraj jedną tabletkę sobie wzięłam, pomogło na 2 godzinki, a w nocy napiłam się mleczka i na razie mam spokój... Jeszcze tą miętę będę musiała wypróbować.
Ale rennie będę po prostu w torebce ze sobą nosiła, to lepsze niż butelka mleka :p. hehe wyobraziłam to sobie :)
Koleżanka mi mówiła, że jak ma się zgagę w ciąży, to oznacza to, że dzidziuś ma bujną czuprynę, i nas tymi włoskami łaskocze:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry