reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Nadalka na wzgórku też jest warstwa tłuszczyku więc jak wszędzie się rośnie to i tam też. Pewnie dlatego zrobiły Ci się tam rozstępy. Ale nie martw się, jak się zagoją to na prawdę prawie ich nie widać. cieniutkie białe kreseczki się robią i tyle :tak:

widocznie masz skłonności nadalka, ale spokojnie, one po ciaży wyblakną, zmniejszą się a może nawet znikną.. ja mam po okresie dojrzewania milion rozstępów na plecach, udach, piersiach, różnie.. da się je pokochać ;-)

mnie z kości boli ogonowa chyba najbardziej, jeżeli chodzi o ścięgna to jak się głupia przeciągnę tak mocno, czasami przy wstawaniu albo zmianie pozycji tak ciągnie aż do brzucha

...czytam o kości i sie wystraszyłam, mnie kość cipkowa boli od dobrych 3 tyg i ciągnie do lewej kulki biodrowej, mam problemy z wstawaniem z łóżka i chodzeniem :-( to bardzo nieprzyjemne uczucie, teraz sie boję że się tam coś złego dzieje...:-(

Ja mam problem z więzadłami od jakichś 2 miesięcy :-(Myślę, że moja siedząca praca im nie pomaga. Jakiś czas temu brałam asmag (magnez + posta) i było lepiej ale musiałam odstawić, bo żelazo się nie wchłaniało. Na więzadła polecam własnie taki zestaw + odpoczynek + nospa w ekstermalnych sytuacjach.
No i niestety całkowicie się tego pozbyć chyba nie da rady:-(, bo nam dzieci rosną :-)

Kosc łonowa tzn jej ból to normalna rzecz juz to z lekarzem przerabiałam po prostu sie rozrasta wszystko mnie jeszcze bola miesnie w okolicach odbytu i cipulinki powiedziałam o tym wczoraj lekarzowi a on niestety ze trzeba wytrzymac bo to normalne, dziewczyny damy rade;-)

to ja się ciebie zapytam coś, ale to jest dosyć takie wstydliwe no ale to nie moja wina i nic na to nie poradze...
boooo... powiedzmy że na wzgórku łonowym porobiły mi się rozstępy... hmm .. pomyślałabym że to normalne, ale chyba to nie jest normalne, bo co jak co ale pipa nie tyje :/ i wkur.wia mnie to bo nie długo bedę wyglądała jak potffór z bagien :/
Mojemu D. to nie przeszkadza,ale to chyba nie jest normalne żeby w takich miejscach się one pojawiały.. wiesz może coś o tym ?:sorry:

nadalka skora sie naciaga, ciagnie tez no ta z pipki... Faktycznie musisz miec po prostu predyspozycje do rozstepow, ale nie przejmuj sie... Moja kumepla miala to samo i obecnie serio trzeba sie przygladac zeby cos wypatrzyc..:tak:

Miałam iść dzisiaj na glukoże, ale w nocy ok 1, zaczęły wyć syreny z ochotniczej straży pożarnej i spąc się nie dało :confused2: Wstałam z bólem głowy, niewyspana i sobie darowałam. Na szczęście jeszcze zdążę zrobić, bo wizyte i dżina mam w poniedziałek.

Ja mam rozstępy na cyckach i większe dekolty odpadają:confused2: W ciązy z Kacprem wskoczyłam z A na C (później spadło na B) , teraz B na D i dalej rosną i co chwilę wypatrzę jakąś nową szrame na cycochach :confused2:

Kość łonowa też mnie boli i lekarz też twierdzi że to normalka :tak: Ciało szykuje sie do porodu i niestety boleć będzie.

reklama
Bosze po 4 dniach w końcu udało mi się...załatwić. Musiałam dwa czopki glicerynowe wziąć. Masakra. Myślałam, że rodzę. Czy to tak dalej bedzie? Kiedyś 3 razy biegałam w ciągu dnia a teraz raz na kilka dni:szok:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry