reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
no to przerąbane :) ale jak mam brak żelaza to lepiej je nadrobie ... i tira jabłek do tego :D

a teraz mam takie bulgoty w brzuchu jakbym miała bańki pod wodą puszczać :/ masakra....jakby dziecko kopało takie mocne są , ale to nie dziecko .... i odgłosy jak z jakiś czeluści .... :confused::confused::confused:

reklama
Mońcia tylko ja brałam 2 razy dziennie. Wypróżnienie tak co 4 dni :/ Tak jak mówisz, dużo jabłek i dieta bogata w błonnik do tego.

Mońcia oj tak przy żelazie są problemy niestety i nie każdy może to dziadostwo brać, ja do tego mam straszne bóle brzucha po tym...

a u mnie ostatnio bylo strasznie... Kilka dni ciszy, az pewnego ranka sie cala obolala obudzilam, nerki i watroba kluly, masakra normalnie...Zaczelam aktivie pic i sie unormowalo. PO 3 dniach juz nie bolalo, ale teraz jestem ostrozniejsza sie staram uwazac "na zapas" ;-)

Ja też mam problemy a muszę brać żelazo póki co codziennie....:baffled: rano na czczo jem z 3 łyżki otrąb z kefirem lub maślanką i na to kawa rozpuszczalna taka słabiutka z mlekiem lub zbożowa i dopiero potem śniadanko i po jakimś czasie się udaje:sorry2:

U mnie od kiedy jem śliwki zalane dzień wcześniej wodą (tak 6 śliwek) to jest lepiej. Zastoje jak już tylko jeden góra dwa dni. Dodam, ze przed ciążą szłam do toalety nawet 3-4 razy dziennie:tak:
sliwki na czczo i simię lniane, dużo błonnika i jakós musi iść...ale nie biorę żelaza

Po żelazie w tabletkach są niezłe jaja z wypróżnianiem, a wyobraźcie sobie że ja z Kacprem to brałam w zastrzykach :szok: Po 5 zastrzykach miałam taką blokadę że masakra. Jabłka, sliwki to była podstawa. A przy naprawdę sporych problemach brałam syrop Lactulosum i jakoś szło...

A ja zjadłam gruszkę i tak mnie brzuch rozbolał, że masakra. Znowu tak jakby skurcze. Okropny ból przez ok minutę i spokój na kolejne kilka... Nospa poszła w ruch... Wrrr..

Ostatnia edycja:
no ja muszę przyznać nie zapeszając że jem normalnie i problemów nie mam w ogóle, wręcz przeciwnie tak jak przed ciążą codziennie systematycznie 7-15 po śniadanku kibelek :)

Patra ja tak mialam po pomaranczach jak Ty po gruszce!
od tej pory unikam, bo skurcze zoladka mialam straszne!
cos mi ostatnio tez z jelitami sie dzieje;/

a i mam takie uczucie - jakby mi gula w przelyku stala... macie cos takiego? albo jakbym miala tam powietrze takie...

i peka mi kregoslup dzis...
ale to wszystko to pryszcz po I przerzyganym trymestrze... ;)

reklama
a i mam takie uczucie - jakby mi gula w przelyku stala... macie cos takiego? albo jakbym miala tam powietrze takie...

i peka mi kregoslup dzis...

ejjjj, to są moje dzisaijejsze dolegliwości:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D Ann, a ta guła, to nie zgaga????Bo u mnie od takiej guły się zaczyna, a potem ta guła przeradza się w pieczenie:angry::angry::angry:

no i plecy też mnie dzisaij bolą, ale to po maratonie z Igusiem

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry