reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
jejjj zgaga i kręgosłup, też Was to gnębi - ja przedwczoraj leżałam na podłodze i płakałam z bólu tak mnie naparzał przy kości ogonowej, myślałam,że umrę...
a zgagę zaserwowałam sobie sama pyszną zupką ogórkową, o mamuśku nigdy więcej:):)na szczęście jogurt pomógł:)

reklama
Ja zgagi nie mam, może z 2 czy 3 razy póki co ODPUKAĆ!! Ale Mela rozumiem ból kości ogonowej...w 8 tygodniu cierpiałam 3 dni z tego powodu, płakałam wiłam się. Zresztą jak za długo siedze to niestety PORAŻKA. Eve też miała z tym problem. Niestety, chyba nic nie da się zrobić tylko masować można.

Ja mam bóle nie tylko kości ogonowej :-( Dzidzia mi naciska na nerw kulszowy i czasem dostaję tak jakby paraliżu w nogach :baffled: Nie dość że ból promieniuje w każdym kierunku to aż do samej stopy w prawej nodze :baffled: Najgorzej jak atak mnie złapie gdy idę. Wtedy w ogóle ruszyć się nie mogę dopóki ból nie minie.. Na boku spać źle, na plecach tym bardziej. Zdziwiłybyście się jak śpie :-D Jedyna w miare ok pozycja do spania to Głowa wysoko i nogi też, na grubej poduszce :nerd: Jak kołyska, tylko że brzuch uniemożliwia bujanie :-D Oczywiście zgaga też mnie dopada, tak pali między piersiami że aż w klatce mnie zaciska :no:

współczuuję dziewczyny dolegliwości :-( ja narazie czuję się świetnie, nie mam żadnych bóli ani zgagi ani zaprać, w pierwszej ciąży też zgagi ani zaprać nie miałam ale gorzej się czułąm fizycznie pod względem jakiś bóli, kłóć niż teraz

Mnie strasznie bolą plecy w krzyżu, nie ważne czy siedze, stoje czy chodzę. A dzisiaj dodatkowo coś w pachwinach.

Mnie też coś na kształt rwy kulszowej nawala. Co do kości ogonowej to dziewczyny moja Pani doktor stwierdziła, że takie bóle to niestety, ale hemoski. Procto-hemolan można w maści stosować i poleżeć w wannie codziennie przez 10 minut w ciepełku, tylko nie przesadzać, bo wiadomo, że gorąca woda może zaszkodzić. Uwierzcie - pomaga ;) Też myślałam, że to nacisk na kość...

U mnie to samo, czasem nie wytrzymuję na ból pleców a jak przychodzi sobota i biorę się za generalne sprzątanie to wieczorem z boku na bok się nawet przekręcić nie mogę :-(

powtórzę się :tak: na wszelkie bóle kości i nóg i wszystkiego - BASEN :cool2: to jest zbawienie :cool2: tylko wiem ... nie każda może....ja 2 tyg odpuściłam ale w następnym pójdę na pewno :tak:

mi ginka zdecydowanie odradziła basen :no: mimo, że ciąża przebiega bardzo prawidłowo!

mnie różne częsci ciała bolą i w ogóle, ale wtedy przypominam sobie rzyganie i już mi lepiej ;D:D

reklama
ja miałam w pierwszej ciąży zespół cieśni nadgarstka, mam nadzieję, że tym razem nie będę miała tych okropnych dolegliwości. Drętwiały mi dłonie i ręce po łokcie najbardziej w nocy,, straszny ból, który nie dawał mi spać, najgorsze ze nie da się temu zaradzić. Nikomu nie życzę.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry