reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze objawy i dolegliwości... ;)

Cześć dziewczyny!
Przyłączam się do grona Grudnióweczek 2007 :) Jestem na samym początku 9 tyg., a od prawie miesiąca prawie nie mogę jeść (minimalne porcje co jakiś czas), żołądek boli mnie od południa do samego wieczora, nawet w nocy... Ale za to nie wymiotuję :) Nie mam tylko siły, ciągle jestem zmęczona i wieczorami zimno mi, że trzęsę się otulona kocem. Martwiłam sie tym wszystkim, bo mieszkam w Szkocji, co oznacza brak dostępu do ginekologa... Położna w środe pobrała mi tylko krew i zmierzyła cisnienie. Nic więcej z "medycznego" punktu widzenia, tylko papierki do wypełniania. Ale pocieszyły mnie Wasze wypowiedzi, czuję, że nie jestem sama! Dzięki dziewczyny i trzymajmy sie razem! Życze wszystkim zdrówka i optymizmu :)

reklama
Ja zaczynam wlasnie 8 tydzien i czuje sie swietnie. Wczesniej troche boli brzucha, czesty mocz, sennosc i pare zachcianek na kiwi czy nalesniki... ale teraz w zasadzie sennosc i szybsze zmeczenie a reszta na + ... oby tak dalej... w tym tygodniu ide na szersze badania... bo wczesniej tylko Bhcg i USG z kilkumilimetrowa fasolka :D

Pozdrawiam

żonkilek jak na suwaczku;-) 6tydz. 6dzień. Ale to jest według moich obliczeń, bo gin jeszcze mi nic nie wyliczał:-)
Aha podaj dane to na liste grudniówek bym Cie wrzuciła, no chyba, że nie chcesz:-( ;-)

yyy jakie dane?;] jestem, troche poczatkujaca i troche nie wiem o co chodzi;] czekam na instrukcje hehe pozdr.;-)

Kurcze po paru dniach męczarni czuję sie o niebo lepiej..dziwne..7 tydz i 4 dzien - nudności zapadły sie pod ziemię, mdłości też, ochota na sex też się pojawiła..może nie w 100% ale jest hehe..jak to dobrze czuć się dobrze;):-) od razu inaczej człowiek się czuje i patrzy na świat:)

Cześć dziewczyny!
Przyłączam się do grona Grudnióweczek 2007 :) Jestem na samym początku 9 tyg., a od prawie miesiąca prawie nie mogę jeść (minimalne porcje co jakiś czas), żołądek boli mnie od południa do samego wieczora, nawet w nocy... Ale za to nie wymiotuję :) Nie mam tylko siły, ciągle jestem zmęczona i wieczorami zimno mi, że trzęsę się otulona kocem. Martwiłam sie tym wszystkim, bo mieszkam w Szkocji, co oznacza brak dostępu do ginekologa... Położna w środe pobrała mi tylko krew i zmierzyła cisnienie. Nic więcej z "medycznego" punktu widzenia, tylko papierki do wypełniania. Ale pocieszyły mnie Wasze wypowiedzi, czuję, że nie jestem sama! Dzięki dziewczyny i trzymajmy sie razem! Życze wszystkim zdrówka i optymizmu :)

hej! ja też mam bóle żołądka, ale chyba nie tak intensywne i męczące jak Ty;/ dziwi mnie tylko dlaczego tam nie ma ginekologa????czy po prostu Ty nie możesz skorzystać z pomocy lekarza??ale kobiecie w ciąży nawet z innego kraju myślę, że przysługuje taka pomoc??? 3maj sie ciepło:)

Witam po weekendzie!
Muszę przyznać, że były to fajne 2 dni z uwagi na fakt, że żołądek trochę mi odpuścił :) i mogłam normalnie zjeść obiad! Przestało też mną tak trzęść z zimna :) Dokładnie za tydzień mam wizytę w Polsce u ginekologa, nie mogę sie doczekać... Żonkilek - tutaj kobietą w ciąży zajmuje się położna, na usg (jedno na całą ciążę) wysyła do szpitala. Zasada jest taka, że jeśli nie ma żadnych powaznych problemów to ginekologa nie widzisz nawet przy porodzie... To taki "wyluzowany" kraj :-) Dobrze, że lecę na 2 dni do Polski to sie przebadam wzdłuż i wszerz, a potem 2 tyg wakacji w lipcu - też nadrobimy :laugh2:
Pozdrawiam serdecznie!

Żonkilek no problem, już mówie...
https://www.babyboom.pl/forum/grudzien-2007-f153/lista-grudniowych-mamus-9593/ -tu jest lista mamuś grudniowych, na ktorej jest już pare dziewczyn.:-)
Tam chcę Cie wpisać:tak:
Dane typu Imię, wiek, gdzie mieszkasz i ile sie starałaś o dzieciaka. Aha no i oczywiście data porodu. To tyle;-) Tyko pliss napisz mi to tu, albo na wątku głównym, albo prywatną wiadomość mi wyślij oki, ale nie na tej liście grudniówek bo tam miało być bez komentowania.:baffled:

Etosha, Asia a może was też na tą liste wrzuce, co? Będziemy tam wszystkie;-)

A wogóle to chodźcie na wątek główny, tam sobie plotkujemy;-)
https://www.babyboom.pl/forum/grudz...07-watek-glowny-9349/index35.html#post1319577
Zapraszam;-)

Ataata dzieki za dopisanie do Grudnióweczek:)

dziś kręci mi sie w głowie na potęgę, niebezpieczne są samotne wedrówki po mieście ;]

reklama
żonkilku, ja mam tak samo....smutki depresje....brak ochoty na seks.... mdłości i ból piersi jest niczym w porównianiu z tymi moimi nastrojami...

to moja druga ciąza, mam 7 letniego syna, i pierwsza ciąża przebiegła super, oprócz bólu piersi nie narzekałam na nic a teraz to po prostu straszne, no ale co tam...damy rade:):-)

Do góry