reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Obawy

reklama
Dorotka dziękuję bardzo - od razu mi lepiej :happy:
Jakoś się tak zeschizowałam, bo często siężarówki piszą właśnie o b.niskim ciśnieniu, lekarze też to powtarzają - no a u mnie go nie ma. Ale strasznie cieszę się, że jest w porządku :happy:
Masz buziaki od mojego Maleństwa - za uspokojenie jego schizującej mamusi :-D

A co do brzuszka - to mój też rano nie jest zbyt okazały, zupełnie inaczej niż wieczorem :-)

Esiu nie ma za co,polecam sie na przyszłosc,pogłaskaj brzunio ode mnie i mojego brzunia:-):-):-)i powiedz zawartosci brzuniaze ciesze sie ze maam spokojniejsza:-):-):-)

mrowkam przyłączam się do mających mały brzucholek rano, duży z biegiem czasu w ciągu dnia;)
dziewczyny, od kilku dni mam wieczorami bóle żołądka:sick:, jeśli któraś z was też przeżywa taki niedogodności, podpowiedzcie, co robicie??? please...
i jeszcze jedno (może się juz pojawił temat, jak tak to odeślijcie mnie tam) - poszukuję dobrego domowego sposobu na przeziębienie, które zaczyna mnie znów rozkładać:-(

A no z tym mlekiem uht to wszędzie piszą, że lepiej nie... A czasem też piszą, że pasteryzowanego nie. No i jakie tu pić?? Wcale nie pić? Ja piję rzadko, ale jak już piję to się nie zastanawiam czy uht czy jakie, i tak nie mam krowy więc sobie nie wydoję naturalnego świeżego :-)
A co do małych brzuszków rano - mój też jest zazwyczaj mniejszy, choć nie całkiem malutki. Wiecie, w ciągu dnia coś tam jemy i brzucho rośnie nie tylko ze względu na maluszki;-) Wieczorem brzuch jest zawsze największy. Potem przez noc wszystko się ładnie trawi, brzucho opada i jest mniejszy, ale w ciągu dnia znów rośnie i tak dalej :-D Tak to sobie tłumaczę.

reklama
Z tego co się orientowałam, zalecane jest mleko pasteryzowane - tak samo jak jego przetwory.
A takie świeże prosto od krowy jest zdecydowanie zabronione - chyba, że po uprzednim ugotowaniu. Wtedy jak najbardziej tak :happy:

Do góry