reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Obawy

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Powiedziałam wszystkim o co biega i mówie albo mi pomożecie albo szukam sobie zastepstwa, no powiedzieli że pomogą!!! No i pomagają, pracę kończę jak się zmęczę, zazynam godzinę później, torby i laptop są noszone za mnie, a na długiej przerwie dostaje pączka ;-) po pracy leżę i czytam książki:DD ale jestem grzeczna, az się sama sobie dziwie, bo odzuciłam dziś fajne i opłacalne zlecenie ... taka byłam:szok:

reklama
Właśnie znowu zaczął mnie boleć brzuch i nie bardzo wiem dlaczego. Przed południem myślałam, że to od spodni, ale teraz na pewno nie. To taki ból po prawej stronie dołu brzucha. Jakby jajowód, jajnik albo coś takiego. Nie bardzo sie na tym znam. Dodam, że przed ciążą też mnie tam czasami pobolewało.
Czy to może być np wyrostek? Chociaż wydaje mi się, że to trochę za nisko.

Hmm... ciężko powiedzieć. Spróbuj położyć się na plecach i unieść dość wysoko prawą nogę (niech Ci ktoś pomoże) - boli mocniej? To jeden ze sposobów sprawdzania wyrostka. A przy uciskaniu?
Wielokrotnie miałam ostre bóle jajników (torbiele pękały) i nigdy nie było wrażliwości na ucisk. Ból od jajników (wyrostka też) może promieniować aż na plecy - więc trudno powiedzieć.
Mówiłaś o tym ginowi? Może przedzwoń dla spokoju?

Jolka,
mnie tak boli. Już pisalam że byłam z tym u gina. Zrobilismy wspolnie wszystko co się dało, więc teraz jak coś takiego czuję to tylko zagryzam zęby.
Ale powiem Ci że duże prawdopodobieństwo że to od spodni i teraz odczuwasz reperkusje. Bo mi się to za każdym razem działo jak wychodziłam w przyciasnych ciuchach (i czułam po powrocie). Dzisiaj to samo.

To chyba rzeczywiście nie wyrostek, bo nie boli aż tak bardzo i przechodzi po chwili (pod warunkiem, że nie chodzę). A dziś jestem już "wystojona" w spodnie ze "skarpetą" i mam dziwne wrażenie, że zaraz mi spadną, chociaż dodatkowo związałam je sznureczkiem. Mąż prawie mnie zmusił do ubrania ciążówek, ale w sumie nie ma sięco dziwić w pasie przybyło mi już conajmniej 10cm.

No to po pracy :-) Spodnie bardzo wygodne, nic nie uciska i nie boli :tak: tylko trochę radośc psuł mi fakt, że ciągle martwiłam się czy skarpeta mi nie wystaje :zawstydzona/y:

reklama
Do góry