reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Obawy

Dziękuję zapisałam się na USG dzisiaj na 11:00,boję się strasznie,ale co będzie to będzie-wola nieba.Odpiszę oczywiście jak tylko wrócę.

reklama
Kochana trzymam za waszą dwójkę mocno kciuki, i liczę że wrócisz do nas z dobrymi wiadomościami. Głowa do góry, takie plamienia się zdarzają, ale w twojej sytuacji trzeba dmuchać na zimne. Jeszcze raz trzymam kciuki

Dziękuję za kciuki,wracam z dobrymi wiadomościami,wszystko jest ok.
Ruszało rączkami ,nóżkami i serduszko biło- super widok!!! jeszcze takiego nie widziałam-to najdłuższa moja ciąża.Jest pełne 10 tygodni a dzidziuś ma 34mm długości.Wg tego usg znowu jestem lipcówką termin mam na 03.07.2007 a jak to będzie w praktyce to chyba nikt tak naprawdę nie wie.Jeśli chodzi o gina to nie trafiłam za dobrze o cokolwiek zapytałam to mi odburknęła coś od niechcenia.Zabroniła mi już robić usg ,bo to już 3 ,chociaż kiedyś jak leżałam na podtrzymaniu to robili mi co tydzień.Dobrze że mogę pogadać z moją gin ,która mnie prowadzi-super babka.Jeszcze raz dziękuję za kciuki.
Iwona.

Blanes spokojnie ja też mam tyłozgięcie ale wiedziałam już o tym przed ciążą. Mój gin powiedział,że tyłozgięcie będzie poprostu tylko dla mnie dyskomfortem gdy macica zacznie się powiękrzać i prostować miał racje bolało_Oprucz tego dostałam na początku duphaston ale to dla tego ,ze miałam plamienia.Więc nic sie nie martw.

Dzięki Maleńka :-)

Iwonka: super, że jest ok, zaglądaj do nas pomimo lipcowej daty, dalej trzymam za was mocno kciuki.

o ja ale mam zaległosci, musiałam sie trzy strony cofnąć żeby wyczaić o co chodzi :tak:
Efilo, moim skromnym zdaniem kochanie ty się za dużo martwisz, wiedzę masz ogromną bo jak sie ciebie czyta to wywiedziałas się na temat kazdego zagrożenia, ale nie wiem czemu tak straszliwie się boisz i panikujesz, spokojnie, wszystko będzie dobrze a najlepsze co możesz zrobic dla siebie i dzidzi to dbac o siebie i nie denerwować się. Moim zdaniem ciąża jest fajna, czuje sie co raz lepiej i staram sie o nic nie marwić, a raczej zapobiegać grożącym nam sytuacjom. Polecam też duzo usmiechu:)

Sorga zgadzam się w pełni, nie ma co się stresować na zapas, bo to tylko pogarsza sprawę. Chyba nie pomaga w niczym. To tak jakby się płaciło odsetki od kredytu którego nie ma i prawdopodobnie nie będzie. Mamuśki nie stesujcie się.:tak:

Dobra ja też mam czym się martwić teraz:-( . Mam niewielkie rozwarcie i mam unikać wszelkiego wysiłku fizycznego, przy czym Pani doktor za wysiłek fizyczny uważa wstanie z łóżka, po czym widząc łzy w moich oczach zapewnia,że nie jest tragicznie, że jakby było to by mnie do szpitala wysłała. Następna wizyta za 3 tygodnie:no: . Tak mi sie smutno zrobiło i źle, aż faktycznie się poczułam zmęczona i teraz leżę. Jutro niestety muszę jechac do pracy. A jak będzie w przyszłym tygodniu to zobaczymy, dobrze że prace mam głównie siedziącą.

reklama
Do góry