reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze Obawy

Będziecie pionierkami. A my będziemy z zapartym tchem Wam kibicować :-D
Siwucha i grygana - gratulacje z okazji wejścia w 8 t.c. (Sobie też gratuluje :-))

reklama
hmmm...rzeczywiście zaczyna nam się 8 tydzień. A co do usg Efilo to 6 też pójdę. Tak do kontroli-moze nawet nie zrobi usg ale będę musiała mieć receptę na kolejny duphaston, bo nie wystarczy mi na długo. Trzymajcie się dzielnie mamuśki:-) może jak będziemy już koło 20 tygodnia założymy sobie wątek galerii brzuszków...? :-) poznamy się bliżej, zapoznamy nasze dzidzie hehe

no na razie to faktycznie nic nie widać więc za bardzo nie ma co fotografować :-)

A ja zapomniałam zrobić badanie moczu :-( i nie wiem czy zdążę jak oddam w czwartek, żeby mi na poniedziałek zrobili

Tak Efilo, duphaston to na podtrzymanie ciąży, przepisuje go lekarz jak ciąża jest zagrożona-mi przepisał z racji tego że już poroniłam.

Dzagud u mnie bylo podobnie. juz miesiac przed porodem tak mi sie dluzylo ze robilam wszystko zeby przyspieszyc... i wylazla dopiero tydzien po terminie kilka godzin po tym jak mi lekarz robil badanie czystosci wod (alaaaaa) ale i tak dali mi kroplowke z oksytocyna bo skurcze mialam bolesne prawie 100% ale nie wynikalo z nich rozwarcie za duze. nie wiem czy te treningi przed porodem cos pomoga... na sali ze mna lezala laska ktorej termin sie spoznial 17 dni i juz 4 razy wywolywali jej porod i nic. w koncu ja pocieli.... chyba jak dzidzia jest gotowa to wyjdzie a jak nie to nie.... zobaczymy jak bedzie tym razem :)))

Asylan, wygląda na to, że dziewczyny lubią się spóźniać i to od samego początku.:-)
Ja śmieję się że muszę zrobić coś żeby nie urodzić 11 czerwca, bo z tego dnia jest moja siostra, z którą - mimo iż obie jesteśmy już dawno dorosłe - kłócimy się non stop. Więc wolałabym nie mieć identycznego charakterku w domu.:tak: Dlatego mówię, że już przynajmniej tydzień przed terminem zaczynam latanie po schodach.:-D

Efilo, co do duphastonu. Ja też biorę, bo przez moje problemy hormonalne lekarz bał się, że mogę od razu poronić. Powiedział mi że co najmniej do 16-tego tygodnia będę to łykać 2 razy dziennie, a potem się zobaczy. Ale myślę, że nie mogą dawać wszystkim jak leci, bo powody poronień mogą być rózne, a z tego co wiem, duphaston, to progesteron, więc jest przeznaczony dla kobiet z niskim poziomem tego hormonu. Ja np. przed ciążą w fazie gdy progesteron jest najwyższy miałam go na poziomie ... mężczyzny, a na początku ciąży taki jak w fazie owulacyjnej. Dlatego go biorę.

reklama
Witaj Efilio
Ja mam termin na 26 czerwca moje pierwsze USG to była niewielka kuleczka drugie które niestety musiałam zrobić przez plamienie pokazało juz wiekrzą kuleczke i powiękrzoną macice.Ja mam bule piersi i brzucha, ginekolog już na samym wstępie mi powiedział,że lepiej jest gdy takie obiawy toważyszą ciąży ale każda kobieta jest inna i Tobie mogą te objawy sie pojawić za jakiś czas. Zresztą nie ma normy Widzisz ja mam te objawy i co z tego moja kuleczka nie chce sie rozwijać:-( i gin.powiedział,że nie jest dobrze bo mam plamienia dał mi duphaston i kazał czekać do soboty, pocieszył mnie troche mówiąc, żę już nie takie rzeczy widział a dzieci sie rodziły zdrowe.Proszę trzymajcie za mojego dzidzia kciuki w sobotę. A Ty Efilio sie nie martw będzie wszystko dobrze zobaczysz.;-)

Do góry