reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze Obawy

reklama
Dziewczyny nie panikujcie wszystko będzie ok. Ja też mam takie bóle i lekarz o tym wie, zlecił tylko no-spe do 4 tab. dziennie.

Siwuszku dziś to mam najgorszy dzień choroby bo mam dreszcze i łamie mnie w kościach. Katar się uspokoił, tzn nie musiałam w nocy wstawać z jego powodu. Gardło dalej jest czyste co mnie bardzo cieszy, bo ja zawsze jak chorowałam to miałam potwornie zajęte gardło, a tu nic. Może to dobry znak. Aha zapomniałam wam się pochwalić, że mój najdroższy jednak zmusił mnie do syropu cebulowego, robił go wczoraj o 1 w nocy, żeby był gotowy na rano. Bosze ależ ten syrop obrzydliwy.....

Blanes, jakie dziwne są gusta, pamiętam że jako dziecko tylko tym się chciałam leczyć :-D A ten ból głowy to na pewno zatoki? Może to taka ciążowa migrena? Urywa Ci głowę jak ja dasz między kolana? Bardzo prosty i szybki test zatokowy...

Niuni to usg faktycznie zależy od lekarza. Zazwyczaj (przynajmniej w Polsce) lekarze robią koło 8 tyg. Przynajmniej już coś widać. Ale są wyjatki. Ja poszłam na pierwszą wizytę tydzień po teście (na przełomie 5/6 t.c.) i gin mi zrobił usg żeby potwierdzić że jestem w ciąży - przynajmniej nie musiałam testów z krwi robić, żeby się upewnić bo widziałam naocznie że dzidzi już tam sobie rośnie. :tak:

8 tydzien od pierwszego dnia ostatniej @ ale lekarz moze zrobic juz na 1 wizycie czy jest echo serca (5tyg - ta sama zasada) pzdr!!! powodzenia :)

u mnie natomiast wystepuje cos dziwnego.. do tej pory mialam mdlosci caly dzien a teraz raz je mam raz nie. wczoraj rano obudzilam sie bez nich i sie przestraszylam ale potem wrocily ok poludnia a dzis odwrotnie od rana ohydna klucha a po sniadaniu wszystko okay. nie wiem co o tym myslec. tez tak ma ktoras z Was????

Asylan mysle że coraz mniej mdłości to lepiej dla Ciebie, ja wogóle nie mam mdłości i nie miałam.
Też denerwuję się że mniej mnie bolą piersi choć pewnie powinnam się z tego powodu cieszyć. Oczywiście są lekko tkliwe jak je dotkę mocniej ale to już nie to co niedawno, kilka dni temu. A wy też macie coraz mniej tkliwe piersi?? Do tego mam upławy bezbarwne, wodniste. Ale to to chyba normalka.
niuni lekarze i wszyscy inni wiek ciąży liczą z dniem ostatniej miesiączki, więc nawet nie pytaj się czy od zapłodnienia, byćmoże wiesz na 100% kiedy do niego doszło ale wiek ciąży ZAWSZE okresla się właśnie z dniem ost. miesiączki, a później wiek z usg. Czyli jak mówimy że w 8 tygodniu to liczysz od dnia @ a nie wyliczasz dni od możliwego zapłodnienia. Piszę żebyś nie miała już z tym problemów bo widzę że jeszcze takie są. Ale sie nie przejmuj z czasem będziesz jednym wielkim leksykonem wiedzy na temat ciąży:-)

wielkie dzięki!!!!!! Trochę mi się w "mózgownicy" rozjaśniło :-) Czyli zaczynam 6 tydzień!!!! Juppppiiiiii
udanego dzionka

Dziewczyny, a powiedzcie czego najbardziej się boicie, a z czego najbardziej cieszycie, no i jeszcze jedno, jakie zapachy i potrawy lubicie, jakich do tej pory nie lubiłyście i na odwrót...
Ja jak byłam w ciąży, nie mogłam przechodzic obok kebebów, bo mi strasznie śmierdziało i od razu było mi niedobrze (a kebab jest moim ulubionym żarciem na mieście), a i polubiłam kotlety mielone i kalafiora, chociaż nienawidziłam ;)
Kebaba w dalszym ciągu uwielbiam, a kotletami nie pogardzę :)

reklama
Efilo: to były zatoki, nie raz miałam z tym problem. A co do tego syropu to nie mogłam go wypić. Jak miłam bardzo zatkany nos to jeszcze ok. Ale wczoraj wieczorem to prawie zwymiotowałam przez jego zapach. Mnie w dzieciństwie męczyli tylko mlekiem z miodem i czosnkiem, syropu mi oszczędzili :)

Dziś na szczęście obudziłam się w wyjątkowo dobrym stanie, nigdy wcześniej chorowanie nie zajęło mi tak mało czasu, czyźby dzidek miał taki wpływ na mój system immunologiczny????

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry