reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

NO TAK KASIUNKA JAK TRZEBA ZASPOKOIC GLOD,SZKODA,ZE TO W NOCY

kRPECKA MOJETU TEZ NIE PRZESZKADZA ON UWLBIA Z NIA SPAC,TYLKO,ZE ON MA CALE LOZKO I JA NIE,ON WIEC DO MNIE MOWI,TO JA PRZESUN I POLOZ SIE NORMALNIE ONA SOBIE MIEJSCE ZNAJDZIE,TAK ZNAJDUJE NA MNIE I PRZEAZNIE W LOZKU SPI PO PRZEKONTNEJ,MUZI DOTYKAC NOGAMI W.A MNIE BUZIA REKA,PRZEWANIE WCISKA SIE POD PACHE

reklama
No ja nie bralam do siebie do łuzka meczyłam sie stałam nad łózkiem godzine trzymajac za rączke az zasnie spokojnie, ale do łuzka nie brałam....czasem w nocy mialam 3 takie przerwy ale wole stac nad łuzeczkiem i dochodzic bo ani w jwdnym ani w drugim wypadku nie ma szans na spanie.
Choc niedawno polecono mi w aptece syrop ibum i wy poleciłyscie to tantum werde wiec daje łyzeczke syropu i psikam w gardło i mala spi do 8.30 wiec chyba w nocy to byly bóle gardła lub zabków... narazie od 2 nocy spimy...

Nasza dziunia dzis ma roczek wiec zaczynam zmiany,dzis w nocy spala z nami juz od 10.30:szok: ale nie mialam sumienia ja odlozyc,bo tak plakusiala,ale od dzis zmiany zmiany,bede spala chyba przewieszona przez lozeczko,ale coz trzeba sie poswieci,pare nocy i bedzie dobrze,przynajmniej staram sie w to wierzyc:tak:

maxin a próbowałas dac na noc przeciw bólowego cos jak te zabki ida?? albo daj jej przed spaniem herbatke meliske..... moze pomoze...

laski moja ewa spała z nami od urodzenia mniej więcej do czasu aż miała 1,5 roku,nie spała w łózeczku wcale praktycznie,ale kapa była jak cholera,bo za chiny nie chciała spać u siebie w wyrze,znaczy ja ją szłam usypiać,ale w nocy i tak przyłazila,ale Kinia nigdy nie spała u nas w wyrze,teraz śpi z ewą na sofie,w nocy wystarczy ją pogłaskać,czasem (jak zęby rosną)to muszę się położyć,żeby mnie za kłaki poszarpała,ale ogólnie z KInią luz,gorzej z ewą masakra :)

Naszemu Piotrkowi jeszcze w zeszłym roku zdarzało się, że w nocy przyłaził :szok::szok::szok: Teraz czasami, jak go coś boli :sick:

My tez spimy z adaskiem. zaczelam go brac przy tym jak dostawal pierwsze zabki i sobie narobilam. jak zasypia to daje go do lozeczka, ale k polnocy jak trzasnie glowa o szczebelki kilka razy to podnosi wrzask i musimy go brac na nasze malzenskie loze!
po odstawieniu od cyca budzi sie na mleko k 5-6. no i daje mu, chyba o tej godzinie to juz nic strasznego, nie?

Igi śpi u siebie od około 20 do około 8 rano. Po wstaniu ma dobry humor i daje nam czas na przygotowanie śniadanka. Daję mu zwykle mleko bo nie chce mi sięnic innego przygotować no ale czasem coś innego mu zrobię - np kakao i kanapeczkę albo twarożek. Na kolację je 210ml mleka, wcześniej kaszkę około 16.

Pozdrawiam

Agnieszka

reklama
TAK hEKAS PODAJE JEJ cALPO(PRZECIWBOLOWE)ale i tak sie budzi,standar to 3-4 rano,a budzi sie miedzy.5.00-7.00 gotowa do zabawy:tak:

widze,ze to nie tylko ja spie z bobasem to troche mi ulzylo:-p

Do góry