reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

Lilith... ja przepraszam ze zapytam ale odejmujesz 5 kresek jak jej badasz w pupie? Nie... no napewno odejmujesz!!! Bez sensu pytam. Ja nie wiedzialam ze trzeba odejmowac. do tej pory uzywalam termometra do ucha i jakies 2 miechy temu zbadalam w pupie i polecialam do lekarza bo Julka ma ponad 37 a lekarka pyta czy odjelam. Nie musze wam mowic jak sie wtedy czulam?:-D :-D :-D

reklama
Basiek kiedys jak Judi byla mala tez nie wiedzialam! nic sie nie przejmuj!
wiem ze sie odejmuje jakbym nie odjela to by miala 39 stopni lub 36

pozdrowiena dla wszystkich chorych dzeciaczków i szybkiego powrotu do zdrowia Szymus znowu chory ... naszczescie to tylko przeziebienie . a co do nocnego spania .. to bez zmian od 11 miesiecy nie wiem co to noc przespana standard to jest 3 pobudki w tym jedna na mleko druga bo posikany a trzecia nie wiem po co ... juz pije wieczorem praiwe 300ml mleka z kaszką i godzina 23 on jest głodny kurcze macie jakies rady czy ktos nie spi tak jak ja??:-)

Kurcze Olenka. To jestes chronicznie niewyspana :( U nas Julcia sie budzila 3 razy w nocy jak byla na piersi. potem raz w nocy ok24 na jedzonko to ją od razu przewijalam bo jak nie przewinelam to za 2 godziny byl Krzyk. A od kilku dni nie chce jesc w nocy i spi az do rana a w pieluszce ma tylko troszeczke siusiu a czasem wcale. Sluchaj, a sprobuj Szymkowi o tej 23 dac pic. Moze po prostu chce mu sie pic a nie jesc? i od razu go przewin to moze pozniej nie bedzie taki zasiusiany i zly? sprubowac nie zaszkodzi. U nas poskutkowalo. Pozdrawiam

Ja już jedenasty miesiąc robię za darmo za nocnego stróża :baffled: Na Wielkanoc poproszę o przespaną noc :laugh2:

Olenka, ja mysle, ze on w ogole nie chce jesc o tej 23. Jesli zasypia dopiero po butli, a wczesniej nie, to tylko z przyzwyczajenia, a nie dlatego, ze zaspokoil glod. Sprobuj sie przemeczyc kilka nocy i po prostu nie daj mu mleka, pewnie po kilku dniach sie przestawi i bedzie spal (ale do tego trzeba sily, zeby zniesc placz) To jest straszne, ale taka metoda "na chama" jest najlepsza.
Naprawde myslicie, ze mokra pieluszka dzieciom przeszkadza? Ja rozumiem obkupkana, ale watpie, ze mokra jest powodem do budzenia. W dzien tez Wasze dzieci marudza jak maja mokro? Moja w ogole na to nie reaguje jaka ma pieluche.

reklama
U nas jest podobnie jak u a+t+? Ani nie przeszkadza pieluszka ani w nocy ani w dzień. Czasem chodzi przesikana i nic jej to nie wadzi :-) A jeśli chodzi o te nocne jedzenie to rzeczywiście dzieci budzą się chyba z przyzwyczajenia. Jak Ania tak miała po prostu nie dawaliśmy jej jeść i potrafiła się prawie godzinę wiercić, ale w końcu zasnęła. Wystarczy się chyba trochę pomęczyć, a potem będą spokojne noce...

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry