reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

Wiesz Kasiunka myślę że to zęby, ja mam podobnie z Kacperkiem w ciągu dnia, w kojcu źle na rękach źle, nawet na pdołodze czasami źle ( gdzie zawsze jest super ) i popłakuje, czasem przechodzi ze śmiechu w płacz i odwrotnie.
U nas jest poprstu na odwrót w nocy w miarę ok a w dzień jazda z zębami, no i paluszki też w buzi często lądują.
No cóż jakoś musimy to z nimi przetrwać !

reklama
Gluszek nie na kazde dziecko dziala panadol! daj Ibum!! uspokoi sie! czasem nawet jest to zalecane wlansie dla uspokojenia dziecka.ja nigdy pod rzad nie dawalam ale jaks ie wlasnie takie nagle cyrki dzialy.

Jud wczoraj zasnela wczesnie! o 22!! a wstala o 10 !!! ma dzis odziwo super humor! wlasnie poszla na 1 drzemke:)

Są takie czopki homoopatyczne nazywają się VIBURCOL, ponoć na ząbkowanie super, moja koleżanka dawała je swojej córce , przepisał je oczywiście lekarz, jej mała bardzo źle przechodziła ząbkowanie !
I ponoć bardzo im to pomogło ! Możecie spytać waszych lekarzy. Jak Kacprowi będą te zęby bardzo dokuczły to mu też je podam.

to nie jest na recepte i niestety wiekszosci dziecia nie pomaga....nawet moj lekarz pow wprost ze to jest do dupy.

moze ją to choróbsko brało???
Ale teraz jestem po godzinnej walce z nią.... przez dwa dni spała jak zabita, teraz jak temepteartura spadła beki i cyrki... zwariowac można....i bądź tu madry czemu. Boję się ze cos jej sie dzieje.

U nas nocki całkiem dobrze. Ania zasypia sama bez problemów. Jak była chora to normalnie w sekundzie padała, ale teraz jak się ją położy to potrafi nawet długo leżeć z otwartymi oczami a potem powoli zasypia. W ogóle zauwazyłam, że po tej chorobie spokojniejsza się zrobiła. Nawet lepiej się ją przewija :-) Jeszcze raz budzi się w nocy żeby ją przenieść do nas, a potem rano koło 5-6 budzi się na jedzenie i dalej śpi do 7 lub 8.

to super macie - ja mam nadzieje ze tez się jej po tej chorobie odmieni.....nadzija matką głupich.... ale jak każda matka kocha dzieci swoje więc.....

reklama
Gluszek bidulko! poczekaj daj jej troche czasu.jak ci pisalam my tez mielismy takie cyrki i jak nagle sie zaczely tak nagle sie skonczyly! sprobuj przed snem ja wyciszyc i bawic sie z nia tak by nie chodzila za duzo.pogilaj ja itd by byla wesola.moze jednak to te przezycia dnia codziennego tak odreagowuje!
Wiem ze sie boisz bo to normalne tym bardziej jak dziecko wrzeszczy wrecz w nieboglosy , smoka wyrzuca zlosliwie i dre sie jeszcze bardziej niewiadomo zupelnie dlaczego...
u mnie dzialo to ze kladlismy sie , smoka obok niej.gasilismy tv swiatla itd i udawalismys ze spimy.wydzierala sie tak moze jeszcze ze 2 3 minuty az poprostu sie kladla brala smoka i zasypiala.widziala ze my spimy i juz.dawalam jej 2.5 ml ibum czasem jak juz naprawde nic nie pomagalo.nie wiem do konca czy to pomagalo jej sie wyciszyc i uspokoic czy tak po prostu....
musisz uzbroic sie w cierpliwosc! oby jak najszybciej Marysi to przeszlo!!

U nas teraz jak zbliza sie pora spania to je , zabki odkladam do lozeczka i albo wychodze albos ie klade i ladnie zasypia.w momencie.ewentualnie budzi sie w nocy raz po smoka bo zasypia bez.spi ostatnio juz do 10 :)

Do góry