reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

u nas dalej kupa.... mała je o 23 a potem noc w noc sie budzi o 4.00, 4.30 na zarcie. Ale zaczełam stosowac taką metodę. W sobote zjadła o 4 170ml, w niedzielę jej dałam juz tylko 150. W poniedziałek 130 a woczraj 100 :) Dzis jej dam 70 a jutro 40 mam nadzieję ze pojutrze wystarczy sam smoczek..... innego wyjścia nie widzę :(

reklama
Głuszku napewno się uda, u nas pomogło i jestem cała happy

Agnes widać ze twoja mała budzi się z przyzwyczajenia, a może spróbuj rano nie reagować tzn nie świecić światła i nie podawać butli. Moja zwykle pobuczała 10 minut i zasypiała spowrotem, teraz tego problemu nie mamy.

Kropecka niestety fałszywy alarm, a raczej brak alarmu. ZObaczysz wkońcu prześpi noc i tak już zostanie

Ja tez czekam az Ala do tego dorosnie, bo nie wiem jak Wasze dzieci, ale ona ogolnie spi bardzo niespokojnie: co chwilke (tzn mniej wiecej co godzine) poplakuje. Czasem ja ten placz az obudzi calkiem. W dzien jest tak samo.

a+t to niedobrze, może ją coś boli ? kurcze bo moja śpi jak aniołek, czasami zdarzają się lekkie popłakiwania przez sen ale bardzo sporadycznie !

Nie chcę zapeszać, ale chyba u nas to już reguła, że Pola przesypia noc bez dokarmiania- dzisiaj pobudka 6.45.
Mąż zrobił mleko- daje mi ja do karmienia- a ja myślałam, że to środek nocy. Ale idę do kuchni odnieść butelkę,, patrzę przez okno a tu świata u ludzi pozapalane, samochody jeżdżą i myślę sobie głupia- co tu dzisiaj taki ruch:confused::confused::confused: Patrzę na zegarek a tam 7.:baffled::baffled::baffled: ... i się załamałam, bo myślałam, że jeszcze pośpię, a tu już wstawać trzeba:-p

a+t+? ja zaczęłam stosować się do książki "Uśnij wreszcie" nawet były efekty tego ale wszystko poszło na marne odkąd pomieszkuję u rodziców. Jestem na nich przez to zła. Nie mogę im o tym powiedzieć bo będzie afera.

ewe26 problemem u nas nie jest to, że małasię budzi o piątej rano bo ja wstaję 5.30 do pracy problem w tym, że mała zasypia tak późno.

reklama
Ani chyba zaczyna wychodzić górna jedynka, bo już coś czuję na dziąśle, a dzisiaj o 1 w nocy był okropny płacz i musiałam dać jej czopek przeciwbólowy. No i normalnie spała do rana i nie obudziła się na jedzonko :eek:

Do góry