reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

a+t+? no właśnie dużo lepiej jest przyjmować wszystko tak jak jest i nie próbować na siłę tego zmieniać. Dzieci szybciej wyrosną niż się tego spodziewamy. Cieszmy się każdą chwilą z nimi :-)

reklama
Moj spi juz z poduszką i troche sie zaczełam teraz bac bo nie spi juz na plecach, tylko na boku i mysle czy jak sie wierci to moze sie obrocic i jakos wtulic buzia w poduszke:confused: :dry: Niby przez sen nie obraca sie na brzuch ale zdazyło sie ze jak sie przebudził to tak jeszcze przez sen sie obracał...

No to my wczoraj wielki kryzys mielismy....Judi chodzi pozno spac teraz bo nawet o 21.ALe obudzila mis ie w nocy o 23 jak przyszlam ja nakarmic....i nie chciala zjesc wiecej niz 90...po czym zaczela sie bawic!no nic olalam ja i zgasilam swiatlo...odrazu poszla spac:)-to moj sposob na nia- ale balam sie jak nie wiem ze sie obudzi na jedzenie no bo zawsze przed moim spaniem dostawala jesc na spiaco...ale o dziwo ladnie spala do po 7 !

Kasiunka zazdroszcze jak ja sie kladlam o 22.30 i wstawalam o 7 to bylam na wpol przytomna:(

MY od kiedy zastosowaliśmy się do Maximowej metody przesypiania nocy, mała śpi od 19.30 do 7.00 potem zjada bute i śpi do 8.30 :-) :-) :-)

A od jakiegoś czasu używamy już poduszki, mała lubi się w nią wtulać i lepiej jej się śpi. A poduszka to taki cieńki jasiek

Kasiunka,Ewa ciesze sie z wami,mio,ze maluszki spia ladnie w nocy:-)

A my od 5.00 na nogach chyba idzie je trzeci zabek,tylko dziwnie bo widze przeswit i rog zeba ,czyi dolna dwojka jakos tak dziwnie:baffled:
Wczoraj zabralam malej podusie bo wciaz sie boje aby za bardzo wlasnie nie wtulala sie w poduszke bo zatka sobie nosek,dzis oczywiscie znowu spala na brzuszku,a jak niedobra mama ja przewracalam na plecki,ale co zagladalm ona byla na brzuszku wiec chyba ja tak zostawie:confused:

Zazdroszczę wszystkim mamusiom dzieci które przesypiają od 20 do 7 rano, u mnie to niemożliwe. Ania jak uśnie o 22 to cud a budzi się już o 5. Zasypianiem jest codziennie cyrk. I dodam, że rano budzi się nie z powodu głodu, bo jak jej daje mleczko to wypija zaledwie 60-80 ml więc niewiele. W nocy mam przynajmniej 5 pobudek bo mała jak wypluje smoczek to cały dom potrafi obudzić. Muszę za każdym razem wstać i jej dać z powrotem smoka. Kurcze, jak była malutka to zasypiała bez smoka, a teraz (od 3 miesięcy) bez smoczka nie ma szans na sen.
Mam nadzieję, że Moja Anutka wyrośnie z tak późnego chodzenia spać i będzie jak inne dzieci spać po dobranoce.

reklama
Do góry