reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Julkowa, na butelce jest wyraznie napisane ze soczku z butelki ze smokiem- nie z samej butelki.
Iiwka, tak jak piszesz, to moze tylko przypadek, ale wole dmuchac na zimne.

Mojemu jakos nie szlo picie z niekapka Aventu, ale to tak jak ze smoczkami kazdemu pasuje inny:tak:

reklama
A my dziś zakupilismy niekapek Aventa-ciekawe jak się spisze.Wczesniej Julek pił z butelki ale nie ma mowy żeby robił to sam (choć bardzo chce)bo wszystko wylewał.
Napisz jak Mały reaguje na niekapka:tak:
Julkowa, na butelce jest wyraznie napisane ze soczku z butelki ze smokiem- nie z samej butelki.
Iiwka, tak jak piszesz, to moze tylko przypadek, ale wole dmuchac na zimne.

Mojemu jakos nie szlo picie z niekapka Aventu, ale to tak jak ze smoczkami kazdemu pasuje inny:tak:

Pewnie!
Kacper pije nawet z plastikowego ustnika Aventu i idzie mu to bez problemu,wie że trzeba pociągnąć żeby poleciało. Na początku (w grudniu) nawet nie chciał włożyć ustnika do ust.Ale jakieś 4 może 5 prób i pije tylko z niego!:tak: Warto uczyć tego dzieci bo przynajmniej nie jest całe w soczku:tak::tak:;-)

wklejcie zdjecia tych niekapkow .
Bo moze i ja musze kupic jakis inny , by ja zachecic , problem w tym ze nie wie ze ma nacisnac ustami by lecialo a nia ciagnac :dry::sorry2:
Buziaczku ja słyszałam ,że niektóre mamy ściągały "ogranicznik" -tak żeby samo leciało i żeby dziecko skojarzyło, że z tego kubeczka też można pić.:tak:
My mamy niekapek z aventu. Grzesiowi średnio idzie. Zastanawiam się nad niekapkiem z canpolu lovi.
A wczoraj Grześ pił ze szklanki (ja trzymałam oczywiście szklankę;-)). Nawet nieźle mu szło, ale był mokry.:-D

U nas wczoraj w końcu górna lewa jedyneczka się pokazała i już widać ze prawa też lada dzień sie pokaże.Po cichu tez liczę że może będzie teraz więcej snu :tak:

Dziekujemy.
Zastanawiam sie do jakiego wieku wychodzą ząbki i czy z czasem staje sie to mniej bolesne.?
Asulinka ty jako doświadczona mama pewnie wiesz cos na ten temat?

Dziekujemy.
Zastanawiam sie do jakiego wieku wychodzą ząbki i czy z czasem staje sie to mniej bolesne.?
Asulinka ty jako doświadczona mama pewnie wiesz cos na ten temat?
Wiesz kazde dziecko jest inne (np. Maciusiowi w wieku 8 miesięcy dopiero zaczął pojawiać się pierwszy ząbek, a Grześ ma ich już 7). Ale średnio ostatnie ząbki pojawiają się w 26 miesiącu (wg: Ząbkowanie | ZdrowePorady.pl). Podobno najbardziej boli pierwszy ząbek i kły (trójki). Ale dziecko może być też rozdrażnione jak kilka ząbków naraz wychodzi.:tak: No i każde dziecko też inaczej przechodzi ząbkowanie -nie którzy nawet "nie zauważają" a inni cierpią straszne męki.
Ale się wymądrzyłam.;-):-p Mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone.:sorry2::-p:-D

reklama
Do góry