I
iiwka
Gość
Brawo dla Blani!!!
U nas butelkę Kacper sam trzyma od 4 miesiąca życia
U nas butelkę Kacper sam trzyma od 4 miesiąca życia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Z owoców to Kacper toleruje tylko jabłko i je je.zdaję sobie sprawę że soki nie zastąpią owoców,ale nie zamierzam wpychać mu ich na siłę gdy widzę że nimi pluje i strasznie płacze. Co do rosołu to się z Tobą nie zgodzę-bo nie podaję mu przyprawionych zup i każdy rodzic chyba zdaje sobie z tego sprawę że dziecku nie powinno się dawać soli i pieprzu.Jeśli chodzi o parówki to już się kiedyś wypowiadałam na ten temat.Dość ubogie w witaminy i minerały to menu. A gdzie owoce? W soku? Odradzam podawanie soku zamiast owoców. To nie to samo.
Poza tym nie karmiłabym na Twoim miejscu dziecka parówkami, rosołem i waflami z kremem. Parówki to śmietnik, rosół za słony (niemowlaki mają jeszcze zbyt słabe nerki by poradzić sobie z taką ilością soli), no a krem to chyba jasne, że to sam tłuszcz i cukier.
Dziewczyny do kiedy dziecko je z butelki?? Bo moja to już od tygodnia nie je nic z butelki, niewarzne co tam jest bo Ona i tak nie będzie jadła a jak przeleje zawartośc do miseczki i daje łyżeczką to się zajada. Troche męczące to karmienie kilka razy dziennie łyżeczką ale już się przyzwyczajam. Piciu się napije ale jedzenie nie pasuje jak tylko poczuje że to jedzenie to wypluwa smoka i odwraca buziulke i tak bez końca.