reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Wiesz kazde dziecko jest inne (np. Maciusiowi w wieku 8 miesięcy dopiero zaczął pojawiać się pierwszy ząbek, a Grześ ma ich już 7). Ale średnio ostatnie ząbki pojawiają się w 26 miesiącu (wg: Ząbkowanie | ZdrowePorady.pl). Podobno najbardziej boli pierwszy ząbek i kły (trójki). Ale dziecko może być też rozdrażnione jak kilka ząbków naraz wychodzi.:tak: No i każde dziecko też inaczej przechodzi ząbkowanie -nie którzy nawet "nie zauważają" a inni cierpią straszne męki.
Ale się wymądrzyłam.;-):-p Mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone.:sorry2::-p:-D
Sama prosiłam o te mądrości:-D Oj może u nas teraz troszkę sie uspokoi.Dolne u nas bez problemowo za to górne dały popalić.Grzesiu ma już 7 ząbków?! WOW to super gryzoń pewnie z niego:-D
Niusia dziękujemy a jak u was ile juz macie w buźce perełek?

reklama
U Nas Malenka kapie si okolo 19.
Sama maszeruje do lazienki jak mowie kapu kapu, staje pod wanna trzyma sie a ja Ja rozbieram i mowie raczki do gory a Ona ladnie podnosi musze ja czasem asekurowac by sie nie przewrocila jak straci rownowage.
Wkladam ja do wanny cieplej wody - w duzej naszej wannie sie kapie .
Z kaczuszka i innymi zabawkami ma tez takie matki polozone na spodzie by sie nie slizgala ale i tak wali nury do wody, czasem sie wystraszy a czasem nie :sorry2:
Myjemy codziennie glowke , nie boi sie mycia.
Lubi raczkowac w wannie, slizgac sie i ssac gabke, lapac piane odkrecac kurki od wody, lubi wyciagac takie zabezpieczenie od odplywu i chce je ssac i grysc.
Kapie sie mniej wiecej okolo 10-15min. a czasem wiecej...zalerzy jak jest zmeczona, wie kiedys ie konczy kapiel bo spuszcam wode poplucze ja woda chwilke, i biore recznik mowie wychodzimy. a Ona wstaje i czeka az ja okryje recznikiem i wyjme z wanny. doslownie tak wyglada nasza kapiel zawsze po jest kremowanie czyszczenie uszek , noska , masazyk delikatny:tak::tak: . to u nas tak wyglada ten rytual

U nas kąpiel odbywa się w dużej wannie i trwa 10-15 minut. Dawid ciągle wariuje i mam nielada zadanie aby go umyć w czasie tych wariacji. Kąpiemy Dawidka co drugi dzień. Niestety po kąpieli Dawid nawet nie myśli o spaniu :-:)-)

Buziaczku ja myślę, że to przez chorobę.:tak: Grześ też nie chciał jeść, nawet kilka dni po wyzdrowieniu. Teraz powoli zaczyna z dnia na dzień troche więcej jeść.:tak: Może z Blanią też tak będzie.:-)

reklama
Do góry