reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Witamy :-)

A teraz my sie troszke pochwalimy Blaneczka bardzo ladnie siedzi, i raczkuje oraz stoi juz od dawna jak wiecie , teraz probuje sie puszczac i stoi 2 sekundy sama i upada na pupcie :-D Slicznie robi kosi kosi lapki, potrafi pokazac papapa, mowi mama i baba....i po swojemu piszczy krzyczy i grucha:-)klaszcze glosno. :tak:
Wie co to znaczy pieski, wie co to znaczy kroliczek:tak::tak: Wieczorem jak jest w neglizu odrazu wie gdzie ma sie kierowac a jak ja pojde szybciej do lazienki to pokwekuje glosno bym na nia zaczekala:-Dja mowie kapu kapu a Blania z bananem smiga sie myc, w wannie sama siedzi, pluska woda,oczywiscie tez wstaje i trzyma sie barierek w wannie:-Dsciaga wszystkie plyny do wanny i ssie gabke:-D slicznie sama je chlebek, jabluszko banana, a jak dostanie mandarynke to bierze w reke i z calej sily zaciska zeby i pokazuje jaka silna a sok leje sie po rekach:happy2: powoli zaczyna rozumiec ''no no'' :tak:
ostatnio tez za bardzo przyzwyczila sie do rak i obecnosci kogos przy niej wiec z dna na dzien coraz wicej przesiaduje w swoim lozeczku , zawsze protestuje ale z czasem zaczyna sie bawic ale tez nie na dlugo .

reklama
A Moja Mala tez ostatnio nie ma apetytu to przez zabkownie , strasznie ciezko je przechodzi:-( najchetniej to by pila herbatki i soczki, mleka tez troszke pociagnie wiecej niz kiedys, kaszka czasem wieczorkiem uda sie wcisnac, zupki ale tylko ze sloiczka jej smakuja , dzis zjadla troszke naszego rosolku z marchewka i kluseczkami + kurczaczka troszke dalam. zjadla tez ostatnio nawet deserki z jogurtem :tak:ale przy jedzeniu nie moze byc nudno trzeba ja zabawiac:wściekła/y: i jak nie ejstem sama to nie daje za bardzo rady :no::-( ozywiscie bananki sama wcina cale , jabluszka tak srednio :-p

A My mamay narazie tylko dwa zebolki , Blani wlasnie sie przebila dolna jedynka i rosnie w gore juz ja widac :tak: ale streasznie ciezko je przechodzi :-:)-(a my razem z nia:-(ciagle zelikiem smarujemy i paracetamolek dajemy , chlodne napoje i rozne gryzaczki ...a jak sie urazi to uuuuu jest placzu :-(

a co wiecej w jej busce sie kryje tego nie wiem nie moge zobaczyc , a tak po za tym mala juz myje zabki sama szczoteczka dajemy jej z pasta i szoruje po dolnych :-D

U nas jak narazie dwie dolne jedyneczki. I też ciężko jakoś rosną. wydaje mi się że za parę dni będą następne ząbki bo strasznie marudny jest ten mój synek...:tak:

Ja Kacperka kąpie dość późno bo tak między 20 a 21 chociaż już dwa dni po kolei jest kąpany o 19. Zauważyłam że po kąpaniu lepiej śpi. I to jego pluskanie!!!! Ma zabawkę nakręcaną do wody i bez niej ciężko go samemu wykąpać;-);-)

Gratulujemy Dawidkowi, Igorkowi, Blaneczce, Kacperkowi i Victorcowi kolejnych ząbków.:-)

Emi ja też się zastanawiam ile to moje dziecię będzie miało ząbków gdy ukończy pierwszy rok życia.:confused: Śmieję się, że Grzesiowi potrzebne tyle zębów do obrony przed Maćkiem.;-) Ale na szczęście jeszcze nie użył swojej tajemnej broni.;-):-D:-D

U nas zwykle kąpiel koło 19. Grześ kąpie się w dużej wannie razem z Maciusiem i zabawkami (zwierzątkami). Lubi je ssać i jeść pianę.:baffled: W wannie jest wesoły i zadowolony.:tak:Już nie raz zanurkował, był troche zdziwiony, ale nie płakał.:sorry2:
Nieraz jak się go wyciągnie z wanny,to marudzi lub zapłacze, ale mija mu jak wychodzi z łazienki, bo wie, że za chwilkę dossie się do mleczka i wtulony w mamusię zasypia.:tak::-)

Igorek dzisiaj zjadł spaghetti z gerbera od 9 miesiąca ale mu smakowało. Juz raz mu dawalam rosołek z makaronem takze odwazylam się dac te spaghetti i kupka była wysmienita. Polecamy to danie.:-)

reklama
Do góry