reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Witam :-) Moja córeczka na szczęście nie ma problemu z zasypianiem i mam nadzieję, że tak już zostanie :tak: Od niedawna też zasypia na brzuszku, ale nie zawsze. Najczęściej jak jest bardzo śpiąca i nie może zasnąć to przekręca się na brzuszek i buzie zakrywa pieluszką albo misiem... ;-) Pieluszka zawsze pomaga zasnąć :-pAle najlepiej to jej się śpi ze mną w łóżku... wtedy nawet smoczek nie jest potrzebny :-D
Moja Sarah już od czwartego miesiąca przesypia całe noce... karmię ją koło 9-10 wieczorem, idziemy spać a na śniadanko budzi się zawsze o 7 rano... :-D Szczęściara ze mnie :-p ;-)

reklama
Buziaczek dzieki za rady.:-) Sprobowalam dzis dac jabluszko Grzesiowi w kawalku (cwiarteczke), tak jak radzilas, powiem, ze byl zainteresowaly. wkladal do buzi, ssal i nawet odgryzl kawalek i to spory:szok:, ale mu zabralam, zeby sie nie udlawil. A najlepsze jest to, ze jak wzielam lyzeczke i troszke wyskrobalam to tak sie krzywil i nawet plul (pierwszy raz widzialam, zeby tak plul).:-D
Dzis dalamGrzesiowi Lakcid i zrobil taka kupe, ze za wyszla z pieluszki na plecki!:szok::-D:-D

Aha, dzis Grzes pierwszy raz sprobowal buraczka (ugotowalam mu zupke z jego dodatkiem). Ale mu smakowalo!:tak: Zjadl caly sloiczek (co ostatnio nie zdarzalo mu sie za czesto)!:-)

Krzysiowi dzisiaj wyszedł pierwszy ząbek!!!!
Dzień przed skończeniem 7 m-cy:tak:
NIe marudził za bardzo, tylko częściej niż zwykle domagał się smoczka (szczególnie w nocy).

Witam :-) Moja córeczka przeszła ząbkowanie bezboleśnie... ;-) Nie marudziła, nie płakała, tylko bardzo się śliniła i gryzła wszystko co wpadło jej w rączki, a najbardziej "smakowały" jej własne paluszki ;-):-p Pierwszy ząbek pojawił się w 4 miesiącu (lewa dolna jedyneczka), a drugi dwa tygodnie później (prawa dolna jedynka)... a teraz czekamy na następne :-p

Chce sie pochwalic ze Dawidek op poniedzialku 11.02.2008 zaczal sam siadac. Zobaczylam ze sam siedzi jak baraszkowal po podlodze:-)

Marta czy maluszek nadal probuje wstawac czy bylo to tak przypadkiem:-)?

Marta perełki Julka extra.
Krzysiowi winszujemy kolejnego etapu w życiu jakim jest pojawienie się pierwszego ząbka.
U nas dwie dolne jedyneczki na tym samym etapie wzrostu:-D juz coraz bardziej widoczne jak się uśmiecha a ostre jak cholerka i pewnie dlatego Julek szlifuje je czym się da:-D

reklama
Brawo, brawo dla wszystkich dzieciaczków za kolejne postępy.
Julkowi już znudziło sie siedzenie bo jak chcę go posadzić to z całych sił się zapiera woli byc trzymany na stojaco jest wtedy taki dumny i zadowolony.

Do góry