reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maluszkowe rozterki

reklama
Dziewczyny chcialabym dodac Blance do mleka na noc kaszy mannej ale nie wiem jak mam ja zrobic , kupilam kasze manna ale blyskawiczna bo innej nie bylo w sklepie Blania wypija 150ml na noc mleka ile mam dodac tej kaszy ?jak mam ja ugotowac na mleku Blanki czy na wodzie ? nie wiem jestem blada pomocy wybaczcie moja nie wiedze hehehe :zawstydzona/y::zawstydzona/y::confused::confused:ile ja mam gotowac?????

a o to przepis na kisiel zurawinowy:
100g zurawin
20 g cukru
10 g maki ziemniaczanej
200 ml wody
Zurawiny po umyciu rozgniatamy i wrzucamy do gotujacej sie wody wraz z cukrem.Po krotkim czasie gotowania przecieramy przez sitko.make rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody.Powoli mieszajac wlewamy do gotujacej sie wody.Gotujemy
:-)

Dziewczyny ile razy Wasze maluchy jedzą jeszcze mleczko w ciągu dnia?
Bo Karolinka zjada już zupkę,na noc bardzo gęsty grysik,chrupki,miśkopty,trochę ziemniaków lub ryżu z obiadu i mimo to je cycusia jeszcze 4-5 razy w dzień i w nocy prawie co chwilę:szok:Już normalnie nie wiem co myśleć i czy tyle jej dawać:no:Ale co zrobić jak ona chce. I wypija już ok. 100 ml dziennie soczku:-)
Buziaczku ja niestety nie wiem jak robi się mannę błyskawiczną, bo my mamy jeszcze tą zwykłą. A nie pisze na opakowaniu?

Aga Moj Grzes tez jeszcze ciagle ciagnie cycusia w dzien potrafi nawet i 4-5 razy.:shocked2:No i w nocy jeszcze pare razy. No a oprocz tego obiadek (zupke) -ale nie wiele okolo pol sloiczka, czasem deserek tez uda mi sie wcisnac mu (ale pol sloicza to max, a czasem to tylko pare lyzeczek) -jakos nie lubi owocow to moje dziecie. Chrupki kukurydziane tez wcina. Z piciem herbaterk i soczkow mamy problem.:dry:

Aga moj Grześ tez ciągnie cycusia w dzień jakieś 3-4 razy a w nocy ostatnio to jak Twoja Karolinka co chwilę się go domaga:confused:W dzień je obiadek-cały słoiczek195g czasem coś zostawi,deserek wcina cały,chrupki tez podjada i w końcu więcej soczków zaczął pić.A przed snem dostaje kaszkę którą zje całą a za 30 minut cycusia:confused:
Wczoraj spróbowałam dać mu banana takiego normalnego.Naskrobałam na łyżeczkę troszkę ale wybitnie nie przypadł mu do smaku:baffled:Woli ze słoiczka:tak:

Buziaczku jak taką kaszkę sie robi:baffled:

reklama
My narazie miałyśmy tylko jedną noc przespaną ale kiedy to było, u nas postępy, wcześniej mała spała ze mną najpierw usypiałam w wózku a potem hop do mojego wyrka a teraz dalej usypiam w wózku ( inaczej się nie da przynajmniej narazie) i za 20 minutek hop do łóżeczka i tam śpi do rana. Ja na wersalce obok. Mąż dalej w innym pokoju buuuuuuuuu.

Do góry