reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Emi ale lepiej nie sadzaj go jeszcze,może siedzieć dopiero wtedy,gdy bedzie umiał sam usiąść.

Ceti ale on wcale nie chce juz lezec przy zabawie. Jak lezy to prezy się i próbuje podnosci. Ewentualnie zabawa na brzuchu. Jeszcze jak będe na szczepieniu to się dokladnie podpytam.

pozdrawiam

reklama
Dzis Grzes drugi raz jadl ziemniaczki z brokulami. I dzis zjadl juz caly sloiczek. A jak by bylo wiecej, to i byc moze zjadlby wiecej.:-)
Biszkoptow mu nie daje. Jeszcze sie wstrzymam.:tak: Zreszta glutenu mu jeszcze nie wprowadzalam (chyba sprobuje w przyszlym tygodniu -mam czas do 24). Chrupek kukurydzianych tez jeszcze nie sprobowal. Ale Grzes dopiero zaczyna poznawac inne smaki (w porownaniu z niektorymi to dopiero zaczyna "raczkowac";-)).:-)
Tak myślałam,że drugi raz pójdzie mu lepiej:-)
Ja gluten juz zaczęłam wprowadzać w zeszłym tygodniu.Mój Grzes juz nie "raczkuje":-DDziś zasmakował Grzesiowi soczek jagodowo-jabłkowy:-)A jakoś wcześniej soki mu nie podchodziły:-DZrobił sie przełom w piciu soczków:-D:-D

No i Kacper ma teraz biegunkę. Dzwoniłam do lekarza i nic prawie nie powiedział,no tylko tyle że to normalne u niektórych dzieci.:-(

hej a jakie to ciasteczka herbatniczki bo ja widziałam tylkjo takie dla starszych dziecie 10miesięcy

Czesc dziewczyny.Mam na imie Anka i jestem mama Kacperka ktory jutro konczy 7 miesiecy.Ciesze sie ze znalazlam ten watek bo sama mam problem z tym co podawac do jedzonka dziecku a im wiecej propozycji tym lepiej.U mnie problem byl tego typu ze zaraz po maciezynskim musialam wrocic do pracy a moje dziecko zrobilo mi niespodzianke w postaci tego ze w zaden sposob nie tolerowalo butli z mlekiem nawet mojego sciaganego.Tak wiec jak wracalam do pracy Kacper konczyl 4 miesiace i juz wtedy zaczelam podawac mu kaszke na mleku deserki owocowe i z czasem zupki i obiadki.Od poczatku nie mialam problemu z jedzeniem tyle tylkoze wszystko zjada łyzeczka a z butli tylko herbatke z Hippa.W miedzyczasie podaje mu cycola i oczywiscie w nocy jest to jedyne lekarstwo na sen.Ostatnio zaczelam podawac mu przed snem kaszke na wodzie Spokojny sen z Bobowity i fajnie mi spi w nocy.Ona zawiera melise.Poki co nie mielismy zadnych niemilych niespodzianek w postaci biegunki wysypki itp. Tak wiec opini pediatry wyslu****e ale nie traktuje jako wyroczni...Pozdrawiam

reklama
Do góry