reklama
I
iiwka
Gość
sobie nie:-) a ja mu smarowałam dziąsełka na górze i mnie chapnął
julkowa
Agentka 002 :-)
Nie wiem czy powinnam sie chwalić żeby nie zapeszyć ale tak po cichutku Julek od kilku dni budzi sie tylko co 4 godz czyli tylko 2 razy w nocy Dla mnie to wielka zmiana i sukces może z czasem będzie budził sie tylko raz a później przesypiał całą nockę.
Gratulujemy Juleczkowi i Bartoszkowi dłuższych przerw nocnych. Oby tak już pozostało, a nawet nocne pobódki już odeszły w niepamięć.:-)
A u nas bez zmian. W dodatku w dzień strasznie marudny się zrobił -chodzi za mną i płacze. Przestaje tylko jak wezmę go na ręce.
A u nas bez zmian. W dodatku w dzień strasznie marudny się zrobił -chodzi za mną i płacze. Przestaje tylko jak wezmę go na ręce.
I
iiwka
Gość
Asiulinka skąd ja to znam! Nic nie mogę zrobić bo Kacper płacze. Nawet podłogi mi nie pozwolił umyć!
Dziewczyny znowu postanowiłam wziąć sie za spanie Małego i przenoszę go do łóżeczka i usypiał go też w nim-ojjj ciężko ale wiem że tak będzie dla mnie i M lepiej no i dla Kacperka-bo bezpieczniej. Jak sał na łóżku to też od ściany tylko że on idzie w góre jak śpi
Dziewczyny znowu postanowiłam wziąć sie za spanie Małego i przenoszę go do łóżeczka i usypiał go też w nim-ojjj ciężko ale wiem że tak będzie dla mnie i M lepiej no i dla Kacperka-bo bezpieczniej. Jak sał na łóżku to też od ściany tylko że on idzie w góre jak śpi
julkowa
Agentka 002 :-)
Nasz Julek tez nie raczkuje jedynie czołga sie do tyłu.Ogólnie to nawet siedziec nie chce tylko by stał i łapie się wszystkiego czego tylko sie da żeby wstać.Czy sa jeszce jakies lipcowe dzieciaczki, ktore nie raczkuja? Moja Lenka dalej nie posiada tej umiejetnosci, ale za to czolga sie w ekspresowym tempie, wszedzie jej pelno, czy to jakas forma zastepcza, a moze przedraczkowa?
Bardzo ładnie za to robi pa pa i dziś jak byliśmy w sklepie to tak po prostu sam z siebie zaczął robić pa pa do ekspedientki,jejku jakie to jest super uczucie patrzeć tak na postępy naszych pociech.
reklama
witam
Blania potrafi juz ;
- sprytnie , szybko i umiejetnie raczkowac ,
- stawac przy roznych meblach,
- lapac nas za spodnie i wyciagac raczki ze chce na rece
- potrafi wchodzic po schodkach (na klatce) do gory raczkujac
- potarfi siedziec ladnie , w roznych pozycjach,
- plywac w wannie na brzuszku, stac w wannie (kapie sie w duzej wannie)
- chodzi za nami ,
- rozumna jest wie co to znaczy kaja psotka, kroliczek, nie wolno, brum brum , tu tu sroczka kaszke warzyla,
- klaskac w dlonie, mowi mama tata , baba , cieszy sie na widok kaczek ,
- uwielbia chodzic na spacery i pchac wozeczek jak ja trzymam na rekach
- potrafi sama zasypiac w lozeczku ,
- jje sama raczkami ciastka ,banany,
- umie sie sama zabawic jezeli jest puszczona na podloge, jakis czas
- zaglada do wszystkich szafek w kuchni i wywala na podloge ryz , kasze manna , makaron i make
- potrafi siedziec godzinami w pralce i patrzec jak sie pierze i chce dotkac
- a jak sie upierze pranie to zabiera skarpetki tatusia i wklada do buzi i trzyma jak piesek i maszeruje tak po domu,
- robi smieszne miny marszczac nosek
- jezeli znajdzie na podlodze okruszek lub ciastko jej wgniecione w podloge to mowi tu tu tu i pokazyuje paluskziem udziela sie dziecku porzadek
- umie przekrzywkiwac ludzi i gosci nas odwiedzajacych
- jest na etapie nauki samodzielnego trzymania butelki z mlekiem ,
- uwielbia jesc z naszych talerzy , mimo ze na swoim ma prawie to samo... no to chyba tyle co pamietam
Blania potrafi juz ;
- sprytnie , szybko i umiejetnie raczkowac ,
- stawac przy roznych meblach,
- lapac nas za spodnie i wyciagac raczki ze chce na rece
- potrafi wchodzic po schodkach (na klatce) do gory raczkujac
- potarfi siedziec ladnie , w roznych pozycjach,
- plywac w wannie na brzuszku, stac w wannie (kapie sie w duzej wannie)
- chodzi za nami ,
- rozumna jest wie co to znaczy kaja psotka, kroliczek, nie wolno, brum brum , tu tu sroczka kaszke warzyla,
- klaskac w dlonie, mowi mama tata , baba , cieszy sie na widok kaczek ,
- uwielbia chodzic na spacery i pchac wozeczek jak ja trzymam na rekach
- potrafi sama zasypiac w lozeczku ,
- jje sama raczkami ciastka ,banany,
- umie sie sama zabawic jezeli jest puszczona na podloge, jakis czas
- zaglada do wszystkich szafek w kuchni i wywala na podloge ryz , kasze manna , makaron i make
- potrafi siedziec godzinami w pralce i patrzec jak sie pierze i chce dotkac
- a jak sie upierze pranie to zabiera skarpetki tatusia i wklada do buzi i trzyma jak piesek i maszeruje tak po domu,
- robi smieszne miny marszczac nosek
- jezeli znajdzie na podlodze okruszek lub ciastko jej wgniecione w podloge to mowi tu tu tu i pokazyuje paluskziem udziela sie dziecku porzadek
- umie przekrzywkiwac ludzi i gosci nas odwiedzajacych
- jest na etapie nauki samodzielnego trzymania butelki z mlekiem ,
- uwielbia jesc z naszych talerzy , mimo ze na swoim ma prawie to samo... no to chyba tyle co pamietam