reklama
I
iiwka
Gość
Kacper zaczął przesypiać noce,ale zdarza mu się raz obudzić na chwilkę bo gdy dam mu smoka to śpi dalej. Nie chce jeść w nocy-to chyba dobrze. Budzi się na dobre o 6:00 i zabawa do 8:00 i śpi dalej. Usypia tak ok 21.
I
iiwka
Gość
U nas jest narazie problem bo i raczkowanie Kacprowi się znudziło. Jego frajdą jest chodzenie wokół łóżeczka i ciągnięcie firanek tk aby się oberwała No i Mały chce chodzić trzymany za rączki,a nie zawsze mam jak to robić i jest płacz:-):-). No i potrafi mi uciekać,chowa się gdzieś po kątach i strasznie lubi lusterko i patrzeć się za okno;-)
I
iiwka
Gość
No właśnie,dziewczyny jak dbacie o ząbki Maleństw? Ja kupiłam już szczoteczkę i czyścimy dwa maleńkie ząbki Kacpra.;-);-)
julkowa
Agentka 002 :-)
I tak samo jest u nas 4-5 razy równo co 2 godz.Na razie udało nam się osiągnąć tylko to że Julek coraz rzadziej śpi z nami biore go do siebie rano ok5-6 jak mąż wychodzi.Mozecie powiedziec, jak czesto wstajecie do swoich dzieciakow w nocy? Oczywiscie odrzucajac te noce, ktore sa naprawde kiepskie, o ile sie nie powtarzaja.
Ja wstaje zazwyczaj 3-4 razy, ale zdarza sie wlasnie, ze czesciej - do 5 razy.
Jak to wyglada u Was?
Do 5mc Julek wstawał tylko dwa razy i od razu po jedzonku zasypiał.Jak to dalej będzie zobaczymy.Żadne metody u nas nie skutkują żeby zmniejszyć ilość wstawań nocnych.
julkowa
Agentka 002 :-)
Hi hi my od wczoraj też mamy szczoteczkę i jak na razie Julek ją gryzie jak gryzaka i bardzo mu sie to podoba.Codziennie przed kąpielą zanim tata przygotuje to Julek szoruje ząbki Mam nadzieje że wejdzie mu tu w nawyk i nigdy nie będzie trzeba go do tego zmuszać.No właśnie,dziewczyny jak dbacie o ząbki Maleństw? Ja kupiłam już szczoteczkę i czyścimy dwa maleńkie ząbki Kacpra.;-);-)
I
iiwka
Gość
Hi hi my od wczoraj też mamy szczoteczkę i jak na razie Julek ją gryzie jak gryzaka i bardzo mu sie to podoba.Codziennie przed kąpielą zanim tata przygotuje to Julek szoruje ząbki Mam nadzieje że wejdzie mu tu w nawyk i nigdy nie będzie trzeba go do tego zmuszać.
Kacper też lubi szczoteczkę
I
iiwka
Gość
Marta u nas też zdarzają się dwie kupki tylko jakoś Kacper nie chce tyle jeść.
W nocy nie je wogóle bo pluje mlekiem,z samego rana zje butlę mleka 150ml( a niby powinien210ml ale tyle nie zje) później Danio,jakieś ziemniaczki,mięsko,marchewkę skoczki herbatki(bo to chce cały czas), kaszkę 100 ml i na noc mleko 180ml. :-(
Chyba nie za mało???
W nocy nie je wogóle bo pluje mlekiem,z samego rana zje butlę mleka 150ml( a niby powinien210ml ale tyle nie zje) później Danio,jakieś ziemniaczki,mięsko,marchewkę skoczki herbatki(bo to chce cały czas), kaszkę 100 ml i na noc mleko 180ml. :-(
Chyba nie za mało???
laurek1
Zaciekawiona BB
Czyli moja Lenka jest w normie :-) Tez do polowy czwartego miesiaca przesypiala w jednym kawalku 6,7 godzin..... kiedy wroca te czasy :-) Tyle, ze ona w nocy je, zje i zasnie - czasami zastanawaim sie, czy rzeczywiscie je, bo moge ja odstawic po 2 minutach i ona zasnie bez protestow, potem zaraz przenosze ja do lozeczka. Wszystkie metody oduczania jej od jedzenia nocnego zawiodly :-( a w dzien spokojnie wytzrymuje 3 godziny, bo obiadku z mieskiem nawet 5 godzin. W poniedzialek wracam do pracy, ciekawe jak to bedzie wygladalo??? Smieje sie, ze bede spac na lekcjach razem z uczniami, bo jestem nauczycielka, pewnie niektorym to sie spodoba :-)
reklama
laurek1
Zaciekawiona BB
Ja tez zachecam i tez mi protestuje i denerwuje sie, kiedy nie moze czegos dostac, ale wtedy wlasnie podnosi pupe do gory i odpycha sie jedna noga :-) Moze cos z tego bedzie...Marta-brawo dla synusia:-) ja czekam i czekam,próbuje ja jakos zachecic do raczkowania ale tylko się wkurza gdy nie moze czegos dostac