reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Marta-brawo dla synusia:tak::-) ja czekam i czekam,próbuje ja jakos zachecic do raczkowania ale tylko się wkurza gdy nie moze czegos dostac

reklama
Kacper zaczął przesypiać noce,ale zdarza mu się raz obudzić na chwilkę bo gdy dam mu smoka to śpi dalej. Nie chce jeść w nocy-to chyba dobrze. Budzi się na dobre o 6:00 i zabawa do 8:00 i śpi dalej:-D. Usypia tak ok 21.

U nas jest narazie problem bo i raczkowanie Kacprowi się znudziło. Jego frajdą jest chodzenie wokół łóżeczka i ciągnięcie firanek tk aby się oberwała:):-D:-D:-D No i Mały chce chodzić trzymany za rączki,a nie zawsze mam jak to robić i jest płacz:-):-). No i potrafi mi uciekać,chowa się gdzieś po kątach:tak::-D:-D i strasznie lubi lusterko i patrzeć się za okno;-)

No właśnie,dziewczyny jak dbacie o ząbki Maleństw? Ja kupiłam już szczoteczkę i czyścimy dwa maleńkie ząbki Kacpra.;-);-)

Mozecie powiedziec, jak czesto wstajecie do swoich dzieciakow w nocy? Oczywiscie odrzucajac te noce, ktore sa naprawde kiepskie, o ile sie nie powtarzaja.
Ja wstaje zazwyczaj 3-4 razy, ale zdarza sie wlasnie, ze czesciej - do 5 razy.
Jak to wyglada u Was?
I tak samo jest u nas 4-5 razy równo co 2 godz.Na razie udało nam się osiągnąć tylko to że Julek coraz rzadziej śpi z nami biore go do siebie rano ok5-6 jak mąż wychodzi.
Do 5mc Julek wstawał tylko dwa razy i od razu po jedzonku zasypiał.Jak to dalej będzie zobaczymy.Żadne metody u nas nie skutkują żeby zmniejszyć ilość wstawań nocnych.

No właśnie,dziewczyny jak dbacie o ząbki Maleństw? Ja kupiłam już szczoteczkę i czyścimy dwa maleńkie ząbki Kacpra.;-);-)
Hi hi my od wczoraj też mamy szczoteczkę i jak na razie Julek ją gryzie jak gryzaka i bardzo mu sie to podoba.Codziennie przed kąpielą zanim tata przygotuje to Julek szoruje ząbki:-D Mam nadzieje że wejdzie mu tu w nawyk i nigdy nie będzie trzeba go do tego zmuszać.

Hi hi my od wczoraj też mamy szczoteczkę i jak na razie Julek ją gryzie jak gryzaka i bardzo mu sie to podoba.Codziennie przed kąpielą zanim tata przygotuje to Julek szoruje ząbki:-D Mam nadzieje że wejdzie mu tu w nawyk i nigdy nie będzie trzeba go do tego zmuszać.

Kacper też lubi szczoteczkę:-D:-D

Marta u nas też zdarzają się dwie kupki:-D tylko jakoś Kacper nie chce tyle jeść.
W nocy nie je wogóle bo pluje mlekiem,z samego rana zje butlę mleka 150ml( a niby powinien210ml ale tyle nie zje) później Danio,jakieś ziemniaczki,mięsko,marchewkę skoczki herbatki(bo to chce cały czas), kaszkę 100 ml i na noc mleko 180ml. :-(

Chyba nie za mało???

Czyli moja Lenka jest w normie :-) Tez do polowy czwartego miesiaca przesypiala w jednym kawalku 6,7 godzin..... kiedy wroca te czasy :-) Tyle, ze ona w nocy je, zje i zasnie - czasami zastanawaim sie, czy rzeczywiscie je, bo moge ja odstawic po 2 minutach i ona zasnie bez protestow, potem zaraz przenosze ja do lozeczka. Wszystkie metody oduczania jej od jedzenia nocnego zawiodly :-( a w dzien spokojnie wytzrymuje 3 godziny, bo obiadku z mieskiem nawet 5 godzin. W poniedzialek wracam do pracy, ciekawe jak to bedzie wygladalo??? Smieje sie, ze bede spac na lekcjach razem z uczniami, bo jestem nauczycielka, pewnie niektorym to sie spodoba :-)

reklama
Marta-brawo dla synusia:tak::-) ja czekam i czekam,próbuje ja jakos zachecic do raczkowania ale tylko się wkurza gdy nie moze czegos dostac
Ja tez zachecam i tez mi protestuje i denerwuje sie, kiedy nie moze czegos dostac, ale wtedy wlasnie podnosi pupe do gory i odpycha sie jedna noga :-) Moze cos z tego bedzie...

Do góry