reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Uuuuu gratuluje nowego nabytku:-D Moj Maz ma swoje:-) a ja musze kupowac :-D:-D:-D:-D:-p:-p

Hi hi
My też mamy swojskie jajeczka od mojej mamy tz od jej kurek i jak na razie sie nie buntują.
Dzisiaj gotujemy zupkę z buraczkiem bo już sama nie mam pojęcia co takiemu brzdącowi zaserwować.Myślałam tez o jakimś sosiku z ziemniaczkami (mięsko też mamy swoje od wujka) ale kompletnie nie wiem jak to zrobić bo przecież na czyms trzeba te mięsko obsmażyć Oliwa? Ale smażenie to chyba odpada obgotować? a czym zagęścić? Smietanką? a jakie mięsko najlepiej? czy robiłyscie juz cos podobnego dla dzieciaczków?
Moze z sosikiem i smazeniem jeszcze sie wstrzymaj jak dziewczyny mowia a sprawdzalas w ksiazeczkach tych co emailem sa rozsylane nie ma zadnych przepisow fajnych ?? u nas buraczek sie nie sprawdza malej nie smakuje :no:
Jak widzę że wasze dzieciaczki już tyle różnych rzeczy jedzą to martwię się o Dawidka bo my to dopiero zaczynamy coś podjadać a tak to tylko cycuś.
Jemy ugotowane i pogniecione jabłuszko, marchewkę i ziemniaczek i to też nie za dużo i nie za często. Kaszkę ryżową odstawiłam bo Dawidek nie mógł się załatwić.
Dzisiaj dostał deserek: jabłko z bananem i jogurtem - taki ze słoiczka.

no i martwię się że mało tego jak na jego wiek:-(
Kochana glowa do gory kazde dziecko ma sowj czas na nowe smakolyki , kazde jest inne i inaczej przyswaja smaczki , Moja Blaneczka tez duzo nie chce jesc:tak:powolutku musze ja przekonywac ale sie nie poddaje , za 1 razem moze jej nie posmakowac ale za kilka dni wroce do tego dania i juz wysmienicie jej smakuje , probuj pomlautku i nic na sile ;-) bo wtedy sie zniecheci :-(

pozdrawiam a moja mala dzis je penne neapolitan :-)sloiczek i soczek jablokow malinowy przecierowy :tak:

reklama
Jak widzę że wasze dzieciaczki już tyle różnych rzeczy jedzą to martwię się o Dawidka bo my to dopiero zaczynamy coś podjadać a tak to tylko cycuś.
Jemy ugotowane i pogniecione jabłuszko, marchewkę i ziemniaczek i to też nie za dużo i nie za często. Kaszkę ryżową odstawiłam bo Dawidek nie mógł się załatwić.
Dzisiaj dostał deserek: jabłko z bananem i jogurtem - taki ze słoiczka.

no i martwię się że mało tego jak na jego wiek:-(

Wydaje mi się że nie masz co się martwić! :-):-):-)

reklama
Do góry