reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Ojej, a co to tak chorujemy??? Buziaczki dla wszystkich!!!
Jakiś czas mnie nie było, więc odniosę się do pytań sprzed kilku dni.

U nas smoczek ciągle w użyciu - musi być do spania i do pocieszenia, kiedy coś złego się stanie... Postanowiłam sobie, że do 2 lat nie będę nic z tym robiła, jeśli do tej pory Marcinek sam nie odstawi, spróbuję coś wymyślić...

Baśka, znalazłam na allegro takie specjalne gryzaki - w sam raz dla cierpiącego Karolka. Sama planuję zamówić, bo z pewnością za jakiś czas się przydadzą: http://allegro.pl/item302789436_tommee_tippee_gryzak_kosc_na_zeby_trzonowe_hit.html

Sumko, uściskaj chorowitego Kubiszonka od nas... My na biegunkę mamy na wszelki wypadek smectę i trilac.

reklama
Może pomarańcza np?
Kumpela z pracy ma własnie wysypke po pomarańczy lekarz powiedziął jej ze musiała zjeśc jakąś toksyczna i ma taka swedzacą wysypke własnie:-)

My mamy raczej ubogą apteczkę z racji tego, że Olcia na szczęście nie choruje. Mam panadol w syropie, krople Nasivin do noska, wodę morską, witaminę C w syropie. A niedwno przyplątała nam się grypa żołądkowa, na szczęście Ola przeszła ją najlżej z nas, więc zotała smekta i probiotyki, LacidoBaby się to chyba nazywa. No i w zapasie Calgel ale nie zaczęsto smaruję, bo jak idą zęby ostro to Olci paszczy nawet siłą nie da się otworzyć. A w razie czego to mamy lajcik bo dwa domy dalej mieszka pediatra więc nawet w środku nocy można skorzystać.

Z tego co pamietam to Naomi od malego pomarancze wcinala bez problemow . Moze fakt, ze proszek - bo wkoncu to kontakt z calym cialem przez ubranie to i drapac sie mozna.

A u nas Julek ma strasznie suche policzki i tez nie wiem od czego - bo smaruje i guzik pomaga:-( Moze za duzo nabialu dostaje?

reklama
Do góry