reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Ja mysle ze Julkowi sie spodoba i to bardzo bo nie dosc, ze jada jego najlepszy kolega i kolezanka to i miejsce fajne. Jada we wtore rano pociagiem, potem pocztowym autobusem a potem kolejka gorska. Beda spac w starej gorskiej chacie..troche z dala ale za to przestrzen i atrakcji do woli:-) Wraca w piatek wieczorem. Caly ten tydzien mieli nieco przygotowujacy do obozu: co i jak i dlaczego. Wiem, ze zabieraja ze soba psa pocieszyciela..jak ktos jest smutny to moze sie do niego przytulic, w apteczce maja masc na tesknote (bardzo skuteczna wedlug pan;-)) i rozne inne cuda....:-)
W sumie mogl juz pojechac rok temu ale jakos chyba z wlasnej nadwrazliwosci wypisalam go na ostatnia chwile ..czego do dzis zaluje..wiec w tym roku obowiazkowo!:-)

Fredka w sumie to bedzie pierwsza dluzsza nieobecnosc ale mysle ze bedzie dobrze bo jednak bedzie grono dobrze mu znane na codzien.

A ja w ramach tego, ze z dzieciakami na oboz jedzie pani kucharka i przedszkole zostaje bez, bede gotowac dzieciakom w srode. Zoska w miedzyczasie bedzie odkrywac swoja przyszla grupe (od wrzesnia zajmie miejsce Julka).

A jutro mamy przedszkolny biwak...jazda w gory i tez nocleg z dzieciakami w starym domu, grill dla rodzicow i w tym wypadku nawet basen (taki normalny) choc chata zupelnie na odludziu. Bylismy w tamtym roku i bylo swietnie choc nie nocowalismy. A w tym nawet sie nie zapisalam a to dlatego ze maz w rozjadach bedzie tylko na kilka godzin w sobote w domu i jakos szkoda mi bylo 'rodzinnego czasu' - zwlaszcza ze juz we wtorek oboz. No ale moze na ostatnia chwile nam sie odnmieni i dolaczymy do biwakujacych:-)

reklama
Chrzciny były bardzo udane wykluczając bieganie w kościele, śpiewy pod amboną i krzyki. A zdrowie Ali - generalnie bez zmian. Teraz mamy udać się do laryngologa, bo alergolog uważa, że ala ma przerośnięte migdały i to może być powód jej notorycznego kaszlu. zobaczymy. Właśnie lecę do pediatry poznać jej zdanie.

No to super Fredzia ze wszystko sie udało, a wierze ze wreszcie ktoś postawi dobra diagnozę i Ala będzie zdrowa jak ryba!

Swoja droga to Wojtek jak choruje to odrazu na zapalenie oskrzeli albo płuc, nie ma sytuacji pośrednich;)

Chciałam zapytać tez czym odkażacie dzieciakom rany? klasycznie woda utlenioną?

ja niedobra mama jestem bo nie odkazam :O ale my raczej ran nie mamy...zadrapania i obicia...mloda ma manie rozdrapywania sobie ranek lub ukaszen po komarach...ciagle dlubie!!!!

Sylka ja mam taka tradycyjna-nietradycyjna wode utleniona.. bo moja nie piecze tzn. jest jak woda a odkaza. Mozna to kupic w kazdej aptece i jest naprawde super.

fredzia fajnie, ze chrrzciny udane no i mam nadzieje, ze was wkoncu porzadnie i poprawnie zdiagnozuja!

reklama
Cicha a wodfa utleniona piecze? bo ja znam taka ze tylko sie troche pieni na ranie :-D
Jak tam Julien?masz jakies wiesci???

Fredka zapusc nam jakies foteczki z chrzcin :)))) i trzymam kciuki za zdrowie dziewczyn :)))

Do góry