A mój w ogóle nie chce zasypiać na spacerkach w wózku. Jak go nakarmie i prawie śpi robię myk na spacerek a on od razu nie mam ochoty ani spać ani tym bardziej lezeż w wózku, więc kończy się na trzymaniu na rękach przez ok 5 min aż zasnie i wtedy ląduje w wózku. Po góra 30 min pobódka, wrzask i do domku.Niestety u mnie na osiedlu jest mało ławek .....
reklama
stokrotki
czerwcowa mamuśka (2006)
fusiku u mnie to samo , mała wogóle nie chce leżec w wózku więc spacerek wygląda tak że wózek pcham a małą trzymam na rękach . o spaniu to wogole ostatnio nie ma mowy :| mam wrażenie że Zofka boi sie że coś w swoim życiu przegapi i rozgląda się ciekawie czy tego chce czy nie
Dziś w kupce Mikusia był śluz - po raz pierwszy. I nie mam pojęcia dlaczego, bo ani nie jest marudny, nie ma temperatury, apetyt jak zwykle, czyli duży, zachowuje sie jak codzień... Może to jakaś reakcja na moje jedzenie? - tak mi sie pomyslało, bo wczoraj i przedwczoraj zjadłam sporo gęstego sosu grzybowego (wcześniej nie jadłam). Macie może jakieś pomysły? Konsultować to z lekarzem?
Kasiu - Mati ma w kolko sluz w kupce, mi sie wydaje ze to reakcja alergiczna na pokarm, w przyszlym tygodniu idziemy do pediatry to sie zapytam.
Basiu-dzieki, bardzo fajny artykul, wczoraj probowalismy samodzielnego uspypiania wieczornego, do tej pory Mati przewaznie zasypial przy ccu a jesli nie to stalam nad jego lozeczkiem i czekalam az zasnie oczywiscie ze swiatelkiem.
Wczoraj pilnowalam zeby nie zasnal przy cycu, oczywiscie mu sie oko przymknelo ale sie obudzil przy odbijaniu i polozylismy go do lozeczka, dalismy pieska, zgasilismy swiatlo i wyszlismy i zasnal jakos w ciagu 7 minut, byla 20.20, pobudka o 24 a pozniej przesikal pieluszke i obudzil sie o 3 a pozniej o 5 i przed 7 ale mam nadziej ze niedlugo bedzie wiecej spal w nocy
Gorzej z zasypianiem w dzien w lozeczku, Mati w ogole nie jest nauczony spac w lozeczku, albo zanie w lezaczku albo na macie, albo wcale...trzeba bedzie sie za to zabrac...
ale karmienie co 4 godziny to jakos sobie nie wyobrazam, a moze jednak, dzisiaj jak karmilam przed wyjsciem an spacer, akurat minelo 2 godziny, to wcale jakos nie rzucal sie na cyca, trche zjadl tylko...wiec kto wie..a Tobie Basiu jak idzie??
Na spacerku tez Matiemu pokazuje swiat, najbardziej lubi drzewka, krzaczki, listki...po okolo 20 minutach zasypia i spi ok 40-50 minut a pozniej jak sie obudzi to nie placze, tylko na wszytkie strony sie przeciaga
Basiu-dzieki, bardzo fajny artykul, wczoraj probowalismy samodzielnego uspypiania wieczornego, do tej pory Mati przewaznie zasypial przy ccu a jesli nie to stalam nad jego lozeczkiem i czekalam az zasnie oczywiscie ze swiatelkiem.
Wczoraj pilnowalam zeby nie zasnal przy cycu, oczywiscie mu sie oko przymknelo ale sie obudzil przy odbijaniu i polozylismy go do lozeczka, dalismy pieska, zgasilismy swiatlo i wyszlismy i zasnal jakos w ciagu 7 minut, byla 20.20, pobudka o 24 a pozniej przesikal pieluszke i obudzil sie o 3 a pozniej o 5 i przed 7 ale mam nadziej ze niedlugo bedzie wiecej spal w nocy
Gorzej z zasypianiem w dzien w lozeczku, Mati w ogole nie jest nauczony spac w lozeczku, albo zanie w lezaczku albo na macie, albo wcale...trzeba bedzie sie za to zabrac...
ale karmienie co 4 godziny to jakos sobie nie wyobrazam, a moze jednak, dzisiaj jak karmilam przed wyjsciem an spacer, akurat minelo 2 godziny, to wcale jakos nie rzucal sie na cyca, trche zjadl tylko...wiec kto wie..a Tobie Basiu jak idzie??
Na spacerku tez Matiemu pokazuje swiat, najbardziej lubi drzewka, krzaczki, listki...po okolo 20 minutach zasypia i spi ok 40-50 minut a pozniej jak sie obudzi to nie placze, tylko na wszytkie strony sie przeciaga
a u nas nadal nie ma kupek pediatra powiedziała ze to normalne ale mi sie tak nie wydaje mam ochotę ich tam wszystkich powybijać ze mi nie chca pomóc
jak dałam jej znów w poniedziałek wieczorem czopka to zrobiła i nie było wcale zakorkowane tylko samo rzadkie a było tego tyle że nie uwierzyłabym ze to się może zmieścić w tak maleńkim dziecku a jednak nie wychodzi już sama nie wiem co sie dzieje
pomocy czy ktoś miał podobny problem?
jak dałam jej znów w poniedziałek wieczorem czopka to zrobiła i nie było wcale zakorkowane tylko samo rzadkie a było tego tyle że nie uwierzyłabym ze to się może zmieścić w tak maleńkim dziecku a jednak nie wychodzi już sama nie wiem co sie dzieje
pomocy czy ktoś miał podobny problem?
stokrotki
czerwcowa mamuśka (2006)
mi pediatra zaleciła taką starą metode , mianowicie: należy rozgotować marchewke , troszke posolic, posłodzić do smaku . nastepnie przepuścić prez np. sokowirówke aby otrzymać konsystencje papkowato-sokowa. warunek jest taki marchewka musi być bez zadnej chemi więc ta ze sklepu odpada ja mialam od dziadków z działki posianą z myślą o wnuczce . nam ta mikstura pomogła , teraz kupka jest rególarnie i ma "ładnąl" konsystencje
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Beata, u nas ten problem jest od prawie dwóch miesięcy- dziś byłam u pediatry, powiedziała, że jak debridat przez 4 tygodnie nie pomógł, to nie ma sensu go juz dawać, przez 10 dni mam jej dawać tylko lacidofil. Martunia jak zrobi kupkę, to potem przez cały dzień śpi, przez 4-5 dni jest spokojna, a potem marudzenie na całego. Dzis już nie mam siły, 9 dzień bez kupki, obudziła sie o 7.30 i od tej pory spała po 15-20 minut, w sumie jakieś 2 godziny w ciagu całego dnia, marudna jest strasznie. Nie mam pojęcia co mam zrobić, żeby jej pomóc, wszystko, co wcześniej pomagało, teraz zawodzi.
Stokrotki, dzięki za radę, niedaleko mamy sklep z żywnością ekologiczną, więc kupię tam jutro marchewkę, jak to też nie pomoże to się chyba załamię. A ile tej marchewki dałaś Zosi?
Stokrotki, dzięki za radę, niedaleko mamy sklep z żywnością ekologiczną, więc kupię tam jutro marchewkę, jak to też nie pomoże to się chyba załamię. A ile tej marchewki dałaś Zosi?
reklama
ell
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
u nas problemów z kupkami nie ma, ale moj tato mowił mi, ze gdyby coś to smarować brzuszek masełkiem i masować, jak my bylismy mali to tak nam robili i wszystko było w porządku. Masło przenika przez skóre i przeciwdziała zaparciom, moze spróbuj Kasiu.
Podziel się: