reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Dziewczyny Ratunku. Chciałam wczoraj pojechac na zakupy i próbuje odciaganą pokarm a tu tyko 40 ml i to z obu piersi!!! Mleko mam Maciu sie najada, a ten laktator pierwsze trzy razy cos leci a pozniej nic i tak w kołko........jakby nie bylo mleczka. Dzisiaj to samo. Lakator Avent wszytsko w porzeądku, sprawdzialam. Czy tp znaczy że mleczko sie konczy? Karmie malego co 2 godziny, wiec jestem bardzo zdziwniona co sie dzieje...

reklama
Agles - tak to czasem bywa. Laktator z zasady mniej efektywny niż Maluch.

Spróbuj rozgrzać porządnie piersi pod prysznicem zaraz przed ściąganiem pokarmu i jeszcze pomasuj je. Podobno bardzo pomaga. I daj znać, jak poszło!

Ja nic prawie nie mogę ściągnąć jak za bardzo o tym myślę. Dlatego zwykle zasiadam z laktatorem przed komputerem, telewizorem, albo biorę gazetę, tylko co jakiś czas patrzę i ewentualnie poprawiam laktator- jak zajmę umysł czymś innym to leci całkiem nieźle.

Mojej Otylce odwidziało się dokładnie wszystko , nie lubi się już kapac, w podróży mega płacz, wózeczek tez jest be, spanie w nocy-co to jest?, a i w ogóle dziadkowie najlepiej tez na kilometr i najlepiej u mamusi, bo tata bródką drapie :laugh: a podobno po 3 miesiacach miało być tak fajnie... a ja czuję jakbym wszystko zaczynała od nowa....

Ell masz po prostu małą Księżniczkę ... na ziarnku grochu :)
trzymaj się mojemu też czasami wszystko się miesza - tydzień tak, tydzień tak

Dziewczyny a czy Wasze maluchy też z takim zapałem ssą kciuka??? Milka oszalała na tym punkcie, próbujekonsekwentnie zastępować go smoczkiem no ale w nocy np nie zawsze ją na tym przyłapie..... Martwie sie żeby potem nie było tak, że jako 8latka będzie z palcem w buzi zasypiać:))))))

Ola też to uwielbia, a właściwie nie kciuka tylko razem z palcem wskazującym. Czasem smoczka wypluwa i palce do buzi i nic nie pomaga. Ale podobno takie małe dzieci mają dużą potrzebę ssania, która potem mija. Ale ja też wolę żeby ssała smoczka bo łatwiej odzwyczaić, a pace zawsze są "pod ręką".

Eliasz uwielbia ssac kciuk i palec wskazujacy ale slyszalam ze nie trzeba zabraniac i zastepowac smoczkiem , ze dziecko odkrywa ze ma raczke i ze nikt mu jej nie moze zabrac tak jak smoczka czy innych uspakajaczy ;)

reklama
A my dziś po pierwszej rehabilitacji- nie taki diabeł straszny... :) rehabilitantka powiedziała, że Martunia jest bardzo silna i super rozwinięta ruchowo, pokazała jak ją podnosić i odkładać, ubierać, nosić, bawić się itp., żeby eliminować nadmierne napinanie mięśni barków i "wydłużanie" lewego boczku, zachęcać do odwracania główki w prawą stronę, musimy też bardzo pilnować, by leżała prosto, i pokazała, jak ją nakłonić do tego bez większych protestów. Uff, ulżyło mi!

Do góry