reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Dziewczyny Ratunku. Chciałam wczoraj pojechac na zakupy i próbuje odciaganą pokarm a tu tyko 40 ml i to z obu piersi!!! Mleko mam Maciu sie najada, a ten laktator pierwsze trzy razy cos leci a pozniej nic i tak w kołko........jakby nie bylo mleczka. Dzisiaj to samo. Lakator Avent wszytsko w porzeądku, sprawdzialam. Czy tp znaczy że mleczko sie konczy? Karmie malego co 2 godziny, wiec jestem bardzo zdziwniona co sie dzieje...

reklama
Agles - tak to czasem bywa. Laktator z zasady mniej efektywny niż Maluch.

Spróbuj rozgrzać porządnie piersi pod prysznicem zaraz przed ściąganiem pokarmu i jeszcze pomasuj je. Podobno bardzo pomaga. I daj znać, jak poszło!

Ja nic prawie nie mogę ściągnąć jak za bardzo o tym myślę. Dlatego zwykle zasiadam z laktatorem przed komputerem, telewizorem, albo biorę gazetę, tylko co jakiś czas patrzę i ewentualnie poprawiam laktator- jak zajmę umysł czymś innym to leci całkiem nieźle.

Mojej Otylce odwidziało się dokładnie wszystko , nie lubi się już kapac, w podróży mega płacz, wózeczek tez jest be, spanie w nocy-co to jest?, a i w ogóle dziadkowie najlepiej tez na kilometr i najlepiej u mamusi, bo tata bródką drapie :laugh: a podobno po 3 miesiacach miało być tak fajnie... a ja czuję jakbym wszystko zaczynała od nowa....

Ell masz po prostu małą Księżniczkę ... na ziarnku grochu :)
trzymaj się mojemu też czasami wszystko się miesza - tydzień tak, tydzień tak

Dziewczyny a czy Wasze maluchy też z takim zapałem ssą kciuka??? Milka oszalała na tym punkcie, próbujekonsekwentnie zastępować go smoczkiem no ale w nocy np nie zawsze ją na tym przyłapie..... Martwie sie żeby potem nie było tak, że jako 8latka będzie z palcem w buzi zasypiać:))))))

Ola też to uwielbia, a właściwie nie kciuka tylko razem z palcem wskazującym. Czasem smoczka wypluwa i palce do buzi i nic nie pomaga. Ale podobno takie małe dzieci mają dużą potrzebę ssania, która potem mija. Ale ja też wolę żeby ssała smoczka bo łatwiej odzwyczaić, a pace zawsze są "pod ręką".

Eliasz uwielbia ssac kciuk i palec wskazujacy ale slyszalam ze nie trzeba zabraniac i zastepowac smoczkiem , ze dziecko odkrywa ze ma raczke i ze nikt mu jej nie moze zabrac tak jak smoczka czy innych uspakajaczy ;)

reklama
A my dziś po pierwszej rehabilitacji- nie taki diabeł straszny... :) rehabilitantka powiedziała, że Martunia jest bardzo silna i super rozwinięta ruchowo, pokazała jak ją podnosić i odkładać, ubierać, nosić, bawić się itp., żeby eliminować nadmierne napinanie mięśni barków i "wydłużanie" lewego boczku, zachęcać do odwracania główki w prawą stronę, musimy też bardzo pilnować, by leżała prosto, i pokazała, jak ją nakłonić do tego bez większych protestów. Uff, ulżyło mi!

Do góry