reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Wczoraj byłam z Martą u lekarza, ma katar już ze 2 tygodnie, i coraz gorzej- bardzo gęsty, ciężko wydmuchać, kaszel się pojawił- dostała Mucofluid do psikania do noska i dziś już o wiele lżej jej się oddycha. A migdały podobno koszmarne, ciekawe co powiedzą w poniedziałek w Kajetanach.

reklama
Kasiu zdrówka dla Martusi- to wygląda ewidentnei na katar bakteryjny , ciekawe czy sam mucofluid pomoże...ja neistety mam doświadczenia ze nie :(
ale oby u was było inaczej
Karol po tej sobotniej biegunce narzeka ciągle że go gardlo boli i nie chce jeśc - w końcu tak długo był zdrowy...
a Bartkowi coś się w buzi zrobiło - kupiłam nawet aftin bo tesciowa zasugerowałą że to pleśniawki ale kurcze chyba jednak nie i martwie się co co to...ma głównie na wargach tak od wewnątrz bardziej mi to afty przypomina ale nie wygląda żeby go bolało a afty przecież bolą...nie wiem czy od tego piachu co wpakował do buzi z piaskownicy jak mu zdjęcie robiłam (potem mu to nawilzaną chusteczką czyściłam) czy od innego cholerstwa- w końcu wszystko pcha do buzi choć staram się pilnować :(:(:( macie jakiś pomysł co to może być? najpierw rano myślalam że mu usta spierzchły albo mleko "osiadło" bo tak to wyglądało ale niestety nie zeszło i od srodka tez jest...

Ostatnia edycja:
Baśka, Miki miał afty jak był malutki, ale nie zauważyłam, żeby mu przeszkadzały, czyli może nie bolały. A schodzi jak potrzesz gazą?
Zdrówka dla Karolka!

Kasia nie pocierałąm a nie wiem jak plesniawki wyglądają bo do tej pory miaąłm szczęscie nei mieć okazji mieć z nimi do czynienia...ale jakby przy jedzeniu schodziły to moze to faktycznie plesniawy? tym bardziej że moje brodawki dokładnei obejrzałam i tez nie wygladaja najlepiej - sa w czerwone krostki jakby...
a od czego robią się afty???

A afty i pleśniawki to nie to samo?
Ja kiedyś miałam całą paszczę w aftach, po prostowaniu przegrody nosowej mi się to ***** przyplątało- bolało jak cholera, prawie nic nie jadłam przez tydzień, nawet jak piłam to ze łzami w oczach bo i w gardle miałam. Dopiero któryś z kolei lekarz wymyślił co to jest, bo wcześniej mnie antybiotykami faszerowali. Afty wywołują jakieś grzybska, więc antybiotyk jeszcze pogarszał sprawę, a jak ręką odjął przeszło po nystatynie w zawiesinie.
Mi też ten Marty katar wygląda na bakteryjny, ale pani doktor stwierdziła, że skoro nie gorączkuje, to spróbujemy tak. No cóż, zobaczymy...

no poczytałam troche w necie i chyba jednak to beda plesniawki - tym bardziej że my świezo po antybiotyku - więc niekoniecznie piasek...mam nadzieje że szybko się ze świnstwem uporamy

Duska jak miala 10 m-cy miala plesniawki- bialy nalot w buzi...pomogl chyba daktarin...nic sie nie skarzyla...nic ja nie bolalo...po prostu zauwazylam to zaraz po przyjezdzie tu do UK...szybko zeszly..raz czy dwa posmarowalismy i juz bylo OK..

a Martusi polecam naprawde inhalacje z soli fizjologicznej...

ZDROWKA DZIECIACZKI!!!

reklama
Baśka jeśli po antybiotyku to na pewno pleśniawki, a dawałaś osłonę? Mojej kumpelki syn zawsze je dostaje po kuracji antybiotykowej, najlepszy jest żel Daktarin.

Do góry