reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
Dzięki dziewczyny, tym wszystkim się właśnie pocieszam :-)
Na razie tłumaczę, że będzie nosić okularki tak jak tatuś, żeby lepiej widziała, i kilka razy dziennie pyta kiedy już pojedziemy je kupić :-D oby jej ta chęć ich noszenia nie przeszła :tak:

a ja mam dziś mega doła - młody nie śpi prawie od 11...i wyje okrutnie, uspokaja się tylko przy piersi - wiec kolki to raczej nie są - nie wygląda - macie jakiś pomysł o co mu chodzi??? głodny chyba też nie jest bo ulewa, kupka i mam wrażenie że jednak sie najda choć piersi przez to jego ciagłe ssanie mam miekkie - no ale przecież nie jestem w stanie trzymać go 24h przy piersi i usypiac w ten sposób (przy odkładaniu od razu się budzi) tym bardziej że i dla Karola chciałabym troche czasu miec-dzis po pierwszym dniu w przedszkolu...normalnie mnie deprecha dziś dopadła :( nikt i nic prócz mojej piersi nie jest w stanie go uspokoić:-:)-:)-:)-:)-(

Baśka mam nadzieje -że u was juz lepiej z karmieniem ale jak czytam twoj opis to przypomina mi sie moja Otylka -tez mogla wisieć non stop i do teraz nie wiem czemu tak było.
To teraz zupe-łnie szeptem Paweł najada się w 5-7 minut:tak:je co 2,5 godziny w dzień,czasami co 3, natomiast w nocy budzi się na jedno karmienie o 4.30.Zasypia zupelnie sam o 20.30-nie trzeba bujac i cudowac;-) Płacz to rzadkość i jeśli już to z głodu,albo z powodu nieobecności mamy.Jako 3 miesieczniak czas lubi spędzać w leżaczku-ja mog e gotować,sprzatac do woli :-)taki mały cud mi sie trafił:rofl2:

Wojciaszek pochodził tydzień do przedszkola i znów gorączka. Miałam telefon od pani wychowawczyni i go wcześniej odbierałam. Po powrocie do domu 3 razy wymiotował, od razu 39 oC. No i teraz nie wiemy, czy to tylko coś mu zaszkodziło, czy tez się szykuje jakiś wirusik i będzie pogrom rodzinny.
No i stąd mój jutrzejszy wyjazd w góry stoi pod znakiem zapytania. Bo nie chcę zostawiać Marcina z wirusem, który z pewnością sie chętnie roprzestrzeni.
Jeżeli noc minie spokojnie to jutro o 6.25 wsiadam w pociąg. A jesli nie to pojadę na samo szkolenie w niedzielę.
Więc jeśli jutro mnie nie będzie, to znaczy, że pojechałam :-)

Wojtus zdrowka!

my kichamy, prychamy....a Klaudusia to skzoda gadac...bidula zasnac przez ten kaszel nie moze..a syropy o kant dupy:wściekła/y:

Mamoot - zdrówka!!!Klaudusiu- kuruj się!!!
my dziś szczepilismy Karola poliwakcyną - nawet nie pisnął!!! byłam w szoku, na pocieszenie dostał nowe narzędzia :) a za tydzień druga dawka...
a tak nieformalnie-myslicie że moje przecwciała w mleku Karolowi tez mogą pomóc? bo jak przy nawale ściągałam to sobie lubił z butelki podpić (jest zazdrosny o "cyncuchy") i nie wiem czy mu tak świadomie na to pozwalać jak będę coś ściągac... :)

reklama
Do góry