a my mamy ciągle problem z kupami.... jest tak ze Marysia pieknie wola przez dluższy czas a potem nagle przez klika dni kupa w gaciach. A przedszkole za pasem... i nie wiem co z tym klopsem zrobic. Siku sobie czasem popuszci, trzeba ja regularnie wysadzac i bardzo pilnowac, cały czas przypominac, nocki suche, wiec to nie jest kwestia pęcherza tylko ze jest taka popyrtana ze nie ma czasu na siku ale zeby nie miec czasu kupy zrobic do klopika????? jeszcze jakby kazda kupa była w majtach to powiedzmy sobie ok nie dojrzała ale skoro potrafi przez miesiac nie miec zadnej wpadki a potem tydzien czasu kupy z powrotem w majtkach to ja tego nie kumam.
reklama
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Nie u nas z tym sikaniem to jest tak, ze poprostu mu sie niechce wstac tak wywnioskowałam
Baska świetne te prześcieradła zakupie
Baska świetne te prześcieradła zakupie
Głuszek- to Marysia taki typ jak Karol- on jak się bawi to też nogi bedzie zaciskał i twierdził że mu się nie chce aż czasem popuści...też trzeba mu przypominać i zabawe przerywać, z tym że z kupa to z kolei tak że on wstrzymuje i ma problem z zaparciami...
Sylwia - ale to wiesz że on się budzi i wtedy leje? no bo może być tak że po prostu pełen pęcherz go nie budzi - nie czuje tego...u nas na pewno tak jest z tym że teraz wytrzymuje, ale śpi tak mocno że nic go nie rusza...jak próbowaliśmy kiedyś go wysadzać w nocy to szans nie było i zaobserwowałam że jak sikał to też bardzo twardo śpiąc...no a z takim mimowolnym to się na siłę nie da walczyć...
Sylwia - ale to wiesz że on się budzi i wtedy leje? no bo może być tak że po prostu pełen pęcherz go nie budzi - nie czuje tego...u nas na pewno tak jest z tym że teraz wytrzymuje, ale śpi tak mocno że nic go nie rusza...jak próbowaliśmy kiedyś go wysadzać w nocy to szans nie było i zaobserwowałam że jak sikał to też bardzo twardo śpiąc...no a z takim mimowolnym to się na siłę nie da walczyć...
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Tak np rano lezy juz przebudzony i nie wstanie tylko sika. A pytam dlaczego to mówi ze nózki go bolą albo cos w ten deseń.
A czasami przez sen ale potem jak mu się chłodno zrobi to się budzi:-) tfu tfu dzisiaj sucho było
A czasami przez sen ale potem jak mu się chłodno zrobi to się budzi:-) tfu tfu dzisiaj sucho było
Sylwia Marysia miala taki okres ze sikała w nocy - wtedy jej zakładałam pieluche ale potem jej przesżło. samo. TFU TFU. W ostatnim miesiacu moze 1 wpadka sie jej zdażyła nocna. Za to dziennie mi schodzi jakies 5-6 par majtek, bo ona jej siusiu - troske tylko w majtki zlobiłam, tylko trosecke, to nic mamusiu plawda?
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
U nas w dzień nie ma najmniejszego problemu sam chodzi sika, nie trzeba przypominac itp ale noc pozostawia jeszcze wiele do zyczenia(tfu tfu żeby nie zapeszyc)
pomocy!!!
Olę ostatnio coś gryzie w nocy i nie wiem za bardzo co. Ma takie pogryzienia, że hej. Bąble wielkie i napuchnięte. Smaruje ją fenistylem ale to po. Jakie środki używacie na komary, meszki i inne gady? Tak np. na noc i do wody. Bo na dzień używam jeden środek AntyBzz Ziaji i jest niestety do d. Już nie mogę patrzeć na to moje maleństwo. Jest jednym wielkim ugryzieniem.
reklama
Podziel się: