reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
U nas obowiązkowe wieczorne sikanie i rano po wstaniu (zawsze sam woła, czasem od razu po obudzeniu, czasem dopiero później). W nocy rzadko, i to raczej jak się opije wieczorem. I tu też nie ma reguły - czasami woła sam, że chce, trzeba po niego pójść, zaprowadzić, wysikać i odłożyć do łózia... a czasami po prostu bardzo zaczyna się kręcić i marudzić przez sen - i wtedy troszkę go wybudzamy pytając, czy chce siusiu - zazwyczaj odpowiada, że tak i na śpiocha robi.
Wpadek na szczęście brak.

u nas sikanie wieczorem i rano ale mielismy ostatnio pare dni że prawie pod rząd 3 wpadki były :( albo się podziębił albo coś bardzo przeżywał...nie wiem
ale ja tam się nie przejmuję tym że się moze jeszcze zdarzyć - niestety podobno rodzinne po tatusiu- tylko nie lubie jak zasikuje kołdrę albo poduszke a tak niestety zazwyczaj jest - bo pranie wtedy na maksa....na szczescie większość nocy jednak sucha-od ok 4-5 miesięcy - nie pamiętam już dokładnie ile ale tez wcale nie tak dawno
Sylwia może na Wojtka nie przyszedł jeszcze czas- w końcu moczenie nocne jest mimowolne i sa teorie które mówią że u chłopców to i do 6 roku życia mogą być takie problemy :(

Sylwia a może mu się coś przydarzyło co powoduje np.nocne stresy? Może ogląda jakieś straszne bajki? Pewnego dnia Ola naoglądała się cartoona i całą noc truptała i gadała, że ją roboty atakują i ciągle siedziała w łazience.

Fredka, cartoon z robotami to jeszcze nic, moje dziecko któregoś dnia obejrzało.... KRECIKA - tego krecika, czeskiego, z naszego dzieciństwa.... Przez tydzień przed snem mi tłumaczył "mamusiu, ale nie będziemy więcej oglądać tego krecika z jeżem, bo tam jest ten kot, którego ja się boję"...... Nie przypuszczałam, że tak to odbierze i przeżyje...... :szok::szok::szok:

Hmmmm nie bajki sa pod kontrolą a nie oglada takich z cartoon nie mamy aktywnego pakietu dla dzieci:-D

Nie wiem, spróbujemy mamy podkłady jak po tygodniu nadal bedzie bez suchej nocy to rezygnuje:-D
U nas mokre jest tylko prześcieradło:szok:

Krecik z kotem u nas na zdecydowanym cenzurowanym ;-)

Syla, Ty się ciesz, że tylko prześcieradło ;-) Kup jeszcze dwa na zmianę i próbujcie dalej. U nas jak się dwie wpady zdarzyły na początku, to tak jak u Baśki - kołdra i poduszka, prześcieradło, materac.... A najgorsze było to, że Matyl nie uśnie w naszym łóżku, więc nie mieliśmy go gdzie położyć żeby dospał....

u nas krecik od jakiegoś tyg jest ulubioną bajką :) Krecik i jezyk na topie- a jakże :)
Fredka - jeśli Wojtek cały czas się moczy (nie było dłuższej, np miesięcznej przerwy) to nie sądzę żeby to miało coś wspólnego ze stresami...
a ja polecam takie prześcieradło Prześcieradło / Ochraniacz 2 w 1, JERSEY 160x200 (696895434) - Aukcje internetowe Allegro (mieli różne rozmiary jak kupowałam) - oddychające, dobre jakościowo, ja mam teraz takie na wszystkich łózkach także nawet jak mi wody odejdą ;)

reklama
U nas juz tez bardzo dlugo bez wpadek - wlasciwie noce jakos tak nam lekko poszly. Teraz robiprzed snem i jak wstanie (ale niekoniecznie od razu:-)). Bywa, ze w nocy sam wstaje - ale zadko (wiem bo ciagle trzaska deska od sedesu wiec zawsze mnie obudzi).
Sylka pewnie minie a jak nie to moze cos z pecherzem?

A co do bajek to moj nie lubi tego odcinka, w ktorym buldozery niszcza las i krecim musi sie przeniesc do miasta. Jakos muzyka nastroj mu nie pasuja i ucieka... wiec mu nie puszczam i tyle. No i wczesniej bal sie muminkow (w wersji filmowej bo ksiazki chcial sluchac). W sumie ja i tak musze segregowac bajki - tak zeby i Zoska mogla ogladac. Zasadnczo w telewizji ogladaja tylko budzika i jedyneczke a reszta na plytach.

Do góry