reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Ja byłam z małą na USG główki badanie jest szybkie i wynik od razu pani doktor powiedziała że nic złego tam nie widzi.Usg wygląda tak jak usg bioderek robi się je przez ciemiączko.Napewno wszystko będzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!! ;)Pozdrawiam

reklama
My bylismy z Mała u ortopedy-druga juz wizyta - bo miała dysplazje stawu biodrowego..juz prawie OK,,ale do 4 m-ca mamy ja podwójnie pieluszkowac.

a i musze sie pochwalic - moja córcia bvyła dzis wyrobic dowód:):) 8) 8) 8) 8)

A my dziś byliśmy u lekarz bo Karolek Marudził sporo-popłakiwał, wiercił się i jakby łapał za uszko...Poza tym robił sporo kupek i to takich śluzowatych. Na szczęście okazało się że uszka w porządku a dolegliwości spowodowane są ...przedwczesnym ząbkowaniem (lekarz powiedział że to jedyny patologiczny objaw jaki u niego znalazł)!!! Idą mu dwie dolne jedynki - zresztą już gdzieś pisałam że widziałam że mu prześwitują przez dziąsełka...ma napuchnięte dziąsła i te kupki to prawdopodobnie wynik łykania dużej ilości śliny - ma ślinotok a ślina nie jest trawiona przez takie maluchy. Aż się boję co będzie dalej...na razie dostał panadol w syropku i smectę i teraz słodko śpi. On nawet nie potrafi jeszcze gryźć gryzaka - potrzyma go przez chwilę i wyrzuca (jakby w mamusię chciał trafić :) ) Podobno to dziedziczne - ja miałam pierwszy ząbek jak miałam 4,5 m-ca, ciekawe kiedy Karolkowi przebije się prawa jedynka...(ona jest bardziej widoczna)- na pewno to jeszcze trochę potrwa, oby jak najmniej boleśnie

a my dzisiaj mamy juz drugie szczepienie- jak ten czas leci, już mineło 6 tygodni od pierwszego szok, a wydaje mi się jakby to było wczoraj, przy okazji dowiemy sie co dalej z ta infekcją układu moczowego, bo leczenie poki co zaprzestane z powodu nietolerancji lekarstw

buuuuuuuuuu szczepienia nie wykonano,, najpierw Otylka musi mieć mała kontrolny posiew, i dopiero jak bedzie zdrowa to będzie miala, tylko jak ona ma byc wyleczona jak lekarstw nie tolerowala:(((

baśka pisze:
..Poza tym robił sporo kupek i to takich śluzowatych. a dolegliwości spowodowane są ...przedwczesnym ząbkowaniem (lekarz powiedział że to jedyny patologiczny objaw jaki u niego znalazł)!!! Idą mu dwie dolne jedynki - zresztą już gdzieś pisałam że widziałam że mu prześwitują przez dziąsełka...ma napuchnięte dziąsła i te kupki to prawdopodobnie wynik łykania dużej ilości śliny - ma ślinotok a ślina nie jest trawiona przez takie maluchy. Aż się boję co będzie dalej...na razie dostał panadol
Basiu Oliwka wcześniej była chora i dawałam jej syropek i wydaje mi sie że przeszło ale kupki nadal takie i też strasznie sie sślini i boje sie zebów ,
a teraz jak napisałaś o tym to jeszcze bardziej chociaż może lepiej jakby to zabki niż cos innego
już sama nie ewiem bo marudna sie też zrobiła

dziękuję dziewczyny, ale ogolnie złapałam przez to mega doła, a w nocy bede łapac mocz na badanie i modlić się, aby nic nie wyszło

reklama
ell mi jak pobierali do woreczka to wyszło ze ma ale jak pobrali cewnikiem to okazało sie ze jałowy wiec w razie co to tez popros o cewnikowanie

Do góry