reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Fredka trzymam kciuki

Mamoot - a z waga to trzeba wyluzowac .. aj zawsze słysze " o jaki blady - oj chyba anemia " i nie wystarczają moje tłumaczenia że taka jego uroda .. wyniki super .. z waga też zawsze był między10-15, góra 20 centylem - taka uroda :-)

reklama
Fredka trzymam kciuki - a termin ci sie trafił :)
u nas placze też najczęściej w dni kiedy niewyspany i przemęczony - ale to juz wtedy takie histerie o wszystko, takich wyreżyserowanych to - odpukać - raczej nei ma...

U nas dzisiaj zapowiada się świetny dzień. Ola od 5 rana wymiotuje z przerwami na sen. Mam nadzieje, że znowu nic nie podłapała, bo ja się jeszcze dobrze nie wykurowałam z jednego. Narazie śpi. Wczoraj rozrabiała cały dzień. Plac zabaw od 10 do 13. Później urodziny brata ciotecznego na wsi. Oczywiście odchodziło tarzanie w piasku, później mac donald, później jazda na rowerze. POszła spać po 22. Gwiazdeczka od przedwczoraj jeździ na normalnym rowerku dla dzieci na 4 kołach. Kot poszedł w odstawkę. A pedałuje, tylko dym leci.

Aha zapomialam napisac-wczoraj mloda zabawila sie w fryzjerke i wyciachala sobie prawie z polowy glowy wlosy....:baffled::shocked2: mam nadzieje ze jakos da rade zwiazac je w kite bo ma taki jeden plac i wyglada jakby lysiala.....

Pati, Noemi chciała dobrze, tylko ręka jej się omsknęła:-).

A co do Oli też myślę, że to po mc donaldzie. Biedna cały czas wymiotuje. Od rana jeszcze nic nie zjadła. Przed chwilą wypiła mleko. A tak to cały czas pije colę. Chociaż się wyspała. Wstała o 19 po 3 godzinach snu. Nawet nie próbuje się kłaść bo to bez sensu.

Fredka a co ona tam jadła? bo w sumie że świństwa to wiadomo ale akurat jeśli chodzi o maca to nie powinno byc nic nieświeżego czy nisprawdzonego...no i chyba by jej juz przeszło?
życzymy Oli szybkiego powrotu do zdrowia!!!
Noemi !!!! nawet nei wiem co napisać ;) pozostawiam bez komentarza....

reklama
Dziewczyny, czy u waszych szkrabów miałyście kiedys przypadek takiego "szczekajacego kaszlu"?? Co to może byc, Oliwka juz kilkakrotnie miała taki od zimy i każdy lekarz mówi inaczej, jeden, że zapalenie krtani, inny że zapalenie gardła a jeszcze inny że to alergia?? Czy podawałyście kiedys Pulmicort lub Berodual? Może pamiętacie w jakiej dawce?
Oliwka dzis w noc miała taki duszący "szczekający" kaszel i zaserwowalismy jej inhalację z pulmicortu i berodualu i przeszło, do rana ślicznie spała a w ciągu dnia śladu nie było widac po kaszlu. Wieczorem troche zaczęla kasłać więc jej znowu inhalacje zrobilismy a jutro do lekarza.

Do góry