reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
Baśka chyba powinniście się do dentysty wybrać z Karolkiem dla kontroli. U Matka jak się pojawiły dwie smugi białe na górnych jedynkach to okzałao się że to początek demineralizacji szkliwa i musieliśmy psatę zmienić na inną tzn z większą ilością fluoru i kontrolujemy czy się nie powiększa bo wtedy będzie trzeba już borować:szok:

u nas ostatnio panuje terror na wszystko. To że jesteśmy służącymi to nic, trzeba jej wszystko podać, zrobić i tak dalej. Najlepiej jest z mlekiem butelkowym. O to ciągle trwają walki. Nic nie powiem na temat jajka niespodzianki. Ola nie wpuści nikogo do mieszkania jak nie dostanie jaja. Jak gość nie ma zostaje brutalnie wywalony za drzwi.
O rany właśnie zaczyna się jęczenie. Służąca do nogi..... już idę:-)

a nocnik też trzeba jej podać. Jak nie, to potrafi zlać się w majty, tak dla przykładu. Ostatnio zlała mi się 4 razy, bo zbuntowałam się. O rany.. lecę

Sylwia, dlatego pytałam, bo u nas mnóstwo "psiejskich" i przy takiej "fobii" byłoby ciężko ;-)
Fredzia, podziwiam - ja nie dałabym tak sobą rządzić:no:

Baska aniab190 dobrze pisze, koniecznie do dentysty, my też mamy smugi na jedynkach, ale białe, działamy żelem z elmexu i na razie barwy nie zmienia to, natomiast stomatolog powiedziała nam, że jak kolor się zmieni to konieczne minimum lakowanie, bo generalnie borowanie, ale żeby maluchów nie zrazić to robi się własnie tylko lakowanie, aby bólu nie odczuwały, a żeby próchnica nie postępowała,
U nas od ostatniej wizyty stoi to w miejscu, ale powiem tak, że mojej chrześnicy pomimo regularnego szczotkowania ząbki w okresie pomiędzy 2 a 3 rokiem zepsuły się strasznie, dlatego ja jestem już przeczulona, chociaż sama nie wiem czy to wystarczy

Pewnie z ząbkami jak ze wszystkim: jeden maluch mógłby prawie wcale o zęby nie dbać i miałby zdrowe, a innemu tak czy siak się popsują. Takie tendencje. Ale dbać na pewno warto.

Baśka, ale Karol uparty.:baffled:

Wojtkowi dziś znów posmarowałam paluchy i ten sam tekst, że są chore, a lekarstwo niedobre. Po chwili słyszę:
- Mamo boli!
- Co boli?
- Buja boli (buzia boli)
- A co, próbowałeś oblizać paluszki?
- Plóbołałem.
- Niedobre?
- Niedoble...

Może poskutkuje...

no Karol uparty ale nie popuszczamy tak jak Fredka - Fredka ty się nie dawaj kobieto bo będziemy cie w superniani oglądać!!! natomiast jeśli chodzi o palec no to na razie zbyt zaciecie nie walczymy, chyba jeszcze sami nie dojrzelismy do tej walki..
a do dentysty zamierzam sie wybrac ale chyba tym razem do innego bo dla tamtej wszystko było tak idealnie...a myjemy tylko elmexem a u nas jest bardzo dużo fluoru w wodzie i moja kolezanka miała plamy właśnie od nadmiernej fluoryzacji :(

reklama
u nas z myciem ząbków nie ma większego problemu. Ogólnie myje czasem z mniejszym a czasem z większym zaangażowaniem. Ogólnie ma białe.

Do góry