reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

A u nas wyniki badania są OK. Czyli dalej jesteśmy w lesie i przyjmujemy wersję że to normalne. I samo przejdzie. A teraz lecę bo córa woła do zabawy.

reklama
Głuszku wiesz jak tak myśle sobie, że to nie łatwy plan zadzialal, tylko mineły upały, ja nic nie wprowadziłam, a odkad jest chlodniej mała śpi przynajmniej 6 godzin w ciagu dnia,przesypia slicznie noc tez sama sie bawi itd...

Ell- tylko pozazdroscic!..moja to pieszczocha...jak otworzy oczka..i niue widzi kogos to krzyczy:)..a jak jest wytspana to uwielbia jak sie do niej mowi..b adz nosi na raczkach

Ell nie wiem co pomoglo - może wszytsko naraz? A może kolki sie skończyły - nie wiem. A moze kolki się skończyły bo jejj uregulowałm dzień. nie dojdę prawdy - trzymam się na razie łatwego Planu skoro skutkuje. ja sądzę ze to wsyztsk osię naraz skumulowało, ;D ;D
Asiu ja zawsze karmię na leżaco (mleko wypływa wtedy wolniej) a w nocy NIGDY nie odbijam i mała ładnie śpi. Spróbuj wziąś Eliaszka do siebie na pierwsze karmioenie i karm go przez sen i śpij z nim - potem jak zapacz to tylko cyca wyciągniesz i nie będzie ci się mały rozbudzał

Moja mała dostała strasznego kataru utrudnia jej to picie jest strasznie marudna kupiłam już Sterimar a któraś stosowała coś innego jak tak to co jak sobie poradzić z tym problemem który jest strasznie uciążliwy???W poniedziałak do lekarza ale jeszcze jest jutro cały dzień??? :(

Dziwczyny Książka "Język Niemowląt" jest super
Trochę ostatnio mniej byłam na Babyboom bo mój malutki strasznie marudził w dzień, nie mógł spać i całyczas przy cycku. A ostatnio wszystko co zjadł po paru minutach "wylewało " się z niego. Byłam wczoraj zrozpaczona... Sięgnęłam po tą książkę - a kupiłam ją przed porodem i olśniło mnie. Mały miał za dużo bodźcow z zewnątrz ( zabawki itp) i nie mógł skupić się na spaniu, a przez to coraz więcej siedział przy cycku bo potrzebował bliskości. Tylko dzięki temu jadł coraz więcej i jego organizm nie móg tego przetrawić.. i Tak w kółko marudził ( tzn płakał w niebogłosy) próbowałam go uspokoić bez rezultatu więc może głodny i dawałam mu cycka, zwracał to co zjadł, jeszcze głośniej płakał itd. Wywnioskowałam że mały nie ma rytuału spania podczas dnia ( bo w nocy, po kąpieli pięknie śpi) więc mu taki zaczęłam wprowadzać i od razu są efekty !!! Wreszcie śpi spokojnie od 9,15!!!!!!!!Jestem szczęśliwa i gorąco polecam lekturę

no a jak ma sie ten łatwy plan, kiedy trzeba z dzieckiem gdzies wyruszyc, np. w niedziele do babci lub do znajomych co jakis czas? wtedy wszystko pada?

fusik ;D ;D ;D u mnie było to samo. Męczyłam dziecko przez miesiac!!!
Ewan - dlaczego? jedziesz i robisz dokładnie to samo - tu chodzi o rytm - sen, karmienie, spanie. jesli dzidzia śpi w aucie to jedziesz tak zeby to była pora drzemki a jeśli nie to tak aby była pora aktywności a potem dzidzię uśpisz. Tylko że weź pod uwage że każda podóz to doatkowe bodźce wiec inne trzeba wetdy ograniczyć ;D

no to teraz wszystko jasne
ale Głuszku nie zawsze tak sie da my obowiązkowo jeździmy conajmnij 2 razy w tygodniu do teściów a tam to wszyscy naraz chcą do niej gadać i często właśnie wtedy gdy widzę ze chce spac i ona ciągle jest przy cycu jak tam jesteśmy i myślę teraz że to z tego stresu

reklama
Do góry