reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

własnie! wkurza mnie taka ściema- (czytaj 3 posty-jedyne- jako zatroskana Pani ivy-00)napisała...stosowałam..poleciła mi...- a powiedz mi Ivy - ze niby to moge u Ciebie kupic?:-p:laugh2::dry:

reklama
Hehe dziewczyny szkoda słów na to. My sobie z tym nie poradzimy bo zawsze znajdą się takie osoby na forach. A jak się raportuje zły post to ta osoba dostaje takie ostrzeżenie na priwa bo ja pamiętam że na początku jak się zapisałam na forum to jakaś dziewczyna mi przypadkowo wcisnęła i dostałam ostrzeżenie które po kilku dniach wygasło a ta dziewczyna mnie później przepraszała bo omyłkowo to zrobiła:tak:

Baśka to co zrobiłas tak działa, że dostałam wiadomośc jako moderator, że "zareklamowałaś" tego posta. Ja z nim zrobie jedno - "delete":tak:

dziewczyny mam pytanie
nie bardzo wiem co robić, ostatnio zrobiło się ciepło więc wreszcie chodzimy na plac bawić się z dziećmi i okazało sie ze moja Iza to straszny chytrus, innym dzieciom nie da nawet dotknąć swoich zabawek, od razu ryk w niebo glosy , jak widzi że jakieś dziecko się zainteresuje jej zabawką to od razu krzyczy "to moje" i najczęściej chowa tą zabawkę pod wózkiem. Żadne tłumaczenia nie pomagają, ani to że dzieci jej pożyczają swoje zabawki, nie wiem co mam robić, jak to zmienić, macie jakieś pomysły??:baffled::-:)dry::sorry2:

Irmaa mysle ze to wlasnie taki kolejny "glupkowaty" etam w rozwoju naszych dzieci...Raczej chyba nie da sie z tym walczyc...samo przejdzie...Aczkolwiek trzeba tlumaczyc i pokazywac ze trzeba sie dzielic...bo jezeli tego nie bedziemy robic to w pozniejszym czasie beda prawdziwymi chytruskami...i wtedy ciezko bedzie to zmienic...

Irmaa-dokłądnie tak, jak napisała Pati - Iza wie już że to jej ale jeszcze nie do końca potrafi zrozumieć że dziecko bierze to tylko na chwilę (nie ma poczucia czasu) - że jak się pobawi to jej nic z tego nie ubędzie :)
Karol tez ma czasem takie zagrywki ale u nas zazwyczaj wytłumaczenie z jednoczesnym zaproponowanie innej ciekawej jego zabawki albo jakiejś cudzej działa...a jak idzie do piaskownicy to swoje rzuca a leci po cudze :) no i zależy jeszcze co to jest - jak którać z zabawek z którymi jest emocjonalnie związany mocno - to jest trudniej (Mamootowy Wojciach cos o tym wie ;) jeszcze z Mikołajek) natomiast są takie zabawki na których używanie nie zwraca uwagi a zdarzają się nawet takie które sam zanosi i oddaje koledze albo kuzynowi - mówię to po obserwacjach w domu jak goście przychodzą

reklama
Ja w sumie nie mam doświadczenia w tym bo Magda jeszcze jak była mała to zawsze się dzieliła z innymi aż nieraz ja byłam zła bo ona się wszystkim dzieliła a niektóre dzieci nic jej niechciały dać i to takie już dużo starsze od niej:tak: A teraz Matek z Magdą toczą bitwy między sobą o zabawki. Każde i tak ma swoje ale czasem Matek chce ponosić Madzi pierścionki i jest zgrzyt. No ale tłumaczę im i z reguły to wystarcza. Ogólnie Matek jest towarzyski i jak dzieci są to się podzieli zabawką

Do góry