reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Baśka, już nie wiem sama, czy bardziej mi szkoda Karolka, czy Was...:no:
Wojciaszek jest obu-kciukowiec. Choć ssie mało i na komendę "wyjmij paluszek z buzi" - wyjmuje :-)

reklama
Basiu trzymaj sie dzielnie .Moja starsza złamała reke majac 6 lat 3 noce musiałam z nia spac ,bo nie mogła sie przyzwyczaic do gipsu .Na 4 dzien juz było dobrze ,a po 6 tygodniach nie chciała go zdjac.:-)

Dzięki dziewczyny
padam na pysk...właśnei zasnął (kładziony od 20) w ciągu ostatnich 3 dni średnia spania na dobę u Karola wynosi ok 9h!!!! zdecydowanie za mało - on już chyba zaczyna być osłabiony tym a im bardziej jest zmęczony tym bardziej nadpobudliwy się robi - wszystkie leki uspokajające działąją też na niego pobudzająco!!! dokładnie dotyczą go wszystkie efekty paradoksalne - pobudza zamiast uspoajać, nie jest w stanie usnąć w wózku - pada ale za dużo ciekawych rzeczy się dzieje, w domu to samo - płacze ze zmęczenia ale wstaje i idzie po kapcie żeby pojezdzic na rowerku, w łóżeczku - nie chce się połozyć tylko siedzi i płacze - głowa mu się kiwa ale dzielnie walczy....koszmar i masakra, nawet nie wiecie jak wam zazdroszcze jak patrze na zdjęcia Matiego czy Noemi śpiącej na siedząco na kanapie, nie wiem skąd moje dziecko wzięło taki układ nerwowy i co z niego wyrośnie...

Baska kurcze ale Wam wspolczuje... Ja bym chyba szaleju dostala...moje nerwy by juz siadly...Wiem co to jest meczyc sie tak z dzieckiem kiedy nie chce zasnac...Przerabialam cos podobnego po swietach bozego narodzenia...

Trzymaj sie dzielnie...W koncu to minie...wroci wszystko do normy...
Moze tak o 18:00 podaj do picia Karolkowi melise...To delikatnie uspokaja i dziala nasenniie...Moze te ziolka lepiej na niego zadzialaja?:tak:

Baska wspolczuje naprawde - nie wiem jak sama bym taka sytuacje zniosla. Dziwi mnie troche, ze Karol nie zastapil sobie jednego kciuka drugim - nie myslalam, ze przyzwyczajenia/upodobania moga byc tak silne w tym wieku. a 9 godzin spania to rzeczywiscie malutko - miejmy nadzieje, ze zacznie sie w koncu wyrownywac i okres usypiania wejdzie w czas spania. Tego wam serdecznie zycze!

Pati melisa go pobudza!!! pytaąłm w aptece czy to możliwe - usłyszałąm że na 5% ludzi melisa działą pobudzająco...i najwidoczniej moje dziecko do nich nalezy :( dziś padł na godzinke o 17...wcześniej za nic sie nie dało, teraz ogląda swoja dobranocke a po niej zaczniemy walkę :(

reklama
Do góry