reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Ola też na pleckach główkę trzyma na boczku i też staram się żeby nie była w jedną stronę ale ona i tak najczęściej obraca w prawo. Chociaż kręci sobie jak jej pasuje i co z tego jak ją ułożę jak za chwilę ona fik i już odwrotnie.

reklama
Podobno dziecko już w brzuszku ma swoją ulubioną pozycję, i tak się potem układa przez ok. 3 miesiące, na nic wszelkie walki, bo to przyzwyczajenie jest silniejsze. Martusi już coraz częściej się zdarza trzymać główkę prosto, ale oczywiście i tak najczęściej w końcu odwraca się w bok. Córeczka mojego brata też przekrecała główkę w zwykle w tą samą stronę, i właśnie ok. 3-4 miesiąca zaczęła z tego wyrastać. Teraz ma prawie roczek, i główkę ma śliczną!

wlasne wrocilam od ortoped - bioderka w porzadku...ale Mateuszek ma wodniaczka obu jader...Lekarz powiedzial ze to sie powinno wchlonac do 1 roku..mam nadzieje...
wasi synkowie tez to maja??? Nie wiem czemu pediatra tego nie zauwazyl..idziemy szczepic w srode to sie zapytamy jeszcze pediatry- juz teraz inny- o wodniaczka...

Mikołaj też trzyma główke na boczku jak śpi - przeważnie na prawym. Czasmi ma prosto, ale to jak śpi w wózeczku podczas spaceru.

Wodniaczek? Pierwsze słysze... Jak to sie objawia?

dziewczyny takie łuszczące się brwi i głowa na skórze y omoze być po porstu ciemieniucha (moja tak ma)
a ropne krosty to moze byc tradzik niemowlęcy

Dziewczyny jak podajecie witamine D, rozpuszcacie cala czy pol tabletki na lyzce i dajecie w czasie karmienia..???

Ania ja mam D3 w kroplach i jak pamietam ;D to odciagam trochę mleczka na łyżeczkę i daję 1 kropelkę. Pediatra kazała nam dawać 1 kroplę co drugi dzień ze względu na duże nasłonecznienie ale niestety ciężko mi jakoś o tym pamiętać ;D

A ja celuję do buzi z buteleczki :) daję po kąpieli, Marta się bardzo złości i protestuje przy ubieraniu, w krzyczacą buzię łatwo trafić. Nam kazali dawać kropelkę codziennie.

reklama
Do góry