reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Ola też na pleckach główkę trzyma na boczku i też staram się żeby nie była w jedną stronę ale ona i tak najczęściej obraca w prawo. Chociaż kręci sobie jak jej pasuje i co z tego jak ją ułożę jak za chwilę ona fik i już odwrotnie.

reklama
Podobno dziecko już w brzuszku ma swoją ulubioną pozycję, i tak się potem układa przez ok. 3 miesiące, na nic wszelkie walki, bo to przyzwyczajenie jest silniejsze. Martusi już coraz częściej się zdarza trzymać główkę prosto, ale oczywiście i tak najczęściej w końcu odwraca się w bok. Córeczka mojego brata też przekrecała główkę w zwykle w tą samą stronę, i właśnie ok. 3-4 miesiąca zaczęła z tego wyrastać. Teraz ma prawie roczek, i główkę ma śliczną!

wlasne wrocilam od ortoped - bioderka w porzadku...ale Mateuszek ma wodniaczka obu jader...Lekarz powiedzial ze to sie powinno wchlonac do 1 roku..mam nadzieje...
wasi synkowie tez to maja??? Nie wiem czemu pediatra tego nie zauwazyl..idziemy szczepic w srode to sie zapytamy jeszcze pediatry- juz teraz inny- o wodniaczka...

Mikołaj też trzyma główke na boczku jak śpi - przeważnie na prawym. Czasmi ma prosto, ale to jak śpi w wózeczku podczas spaceru.

Wodniaczek? Pierwsze słysze... Jak to sie objawia?

dziewczyny takie łuszczące się brwi i głowa na skórze y omoze być po porstu ciemieniucha (moja tak ma)
a ropne krosty to moze byc tradzik niemowlęcy

Dziewczyny jak podajecie witamine D, rozpuszcacie cala czy pol tabletki na lyzce i dajecie w czasie karmienia..???

Ania ja mam D3 w kroplach i jak pamietam ;D to odciagam trochę mleczka na łyżeczkę i daję 1 kropelkę. Pediatra kazała nam dawać 1 kroplę co drugi dzień ze względu na duże nasłonecznienie ale niestety ciężko mi jakoś o tym pamiętać ;D

A ja celuję do buzi z buteleczki :) daję po kąpieli, Marta się bardzo złości i protestuje przy ubieraniu, w krzyczacą buzię łatwo trafić. Nam kazali dawać kropelkę codziennie.

reklama
Do góry