nie koniecznie ja też pisałam że Oliwce się łuszczą brewki ale mi też szczególnie w zimę czasem sie rany robią muszę ciągle smarować nie wiem czy to od alergii bo nie zauważyłam nigdy żadnej innej reakcji skórnej chociaż jestem uczulona na te wszystkie pyłki i po niektórych owocach gardło mnie swędzi a mój mąż nic takiego nie ma więc mam nadzieję że naszą córeczkę ominą te wszelkie alergie chociaż moja jest do przeżycia
reklama
sumka
Mama czerwcowa'06 Mama na cały etat :)
Fusik a jaki masz sposób na popękane opuszki, bo u mnie opuszki i całe palce to jedna wielka rana odkąd się Kubuś urodził ? Kiedyś słyszałam od lekarza że może to być alergia na nagłe zmiany hormonalne : : :
sumka - ja mam popękane opuszki palców zawsze na przełomie pór roku, gdy zmienia sie aura. U mnie jest to wynik braku witamin A i E. Trzeba łykać A+E i dodatkowo wcierć ją w pęknięcia (sa one w takich małych kuleczkach ktore łatwo pękaja i wypływa z nich płyn
). U mnie się sprawdziło i stosuje to od lat. Teraz po ciąży zaczeły mi pękać nawet pięty... smarowałam 2 tygodnie i jak ręką odjął.
). U mnie się sprawdziło i stosuje to od lat. Teraz po ciąży zaczeły mi pękać nawet pięty... smarowałam 2 tygodnie i jak ręką odjął.
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
mój mąż ma to samo,musze mu kupić A+E.
Dziewczyny,mam pytanko,czy wasze dzieci trzymają główkę na prosto jak leżą na pleckach? Mój Oliwierek gdy spi to zawsze przekręca łepek na bok,najczęściej na prawą stronę,moja mama mówi,zeby mu podkładac pieluchy tetrowe po bokach,bo teraz ma miekkie kosci i główeczka się kształtuje i zeby nie miał czaszki w kształcie jaja...ale on się denerwuje jak nie może główki ułożyc na bok! Nie wiem co robić,czy go zmuszać do leżenia z tymi pieluchami czy jak bedzie miał sztywniejszą szyjkę to sam nauczy sie trzymać prosto głowkę? Jak myslicie?
Dziewczyny,mam pytanko,czy wasze dzieci trzymają główkę na prosto jak leżą na pleckach? Mój Oliwierek gdy spi to zawsze przekręca łepek na bok,najczęściej na prawą stronę,moja mama mówi,zeby mu podkładac pieluchy tetrowe po bokach,bo teraz ma miekkie kosci i główeczka się kształtuje i zeby nie miał czaszki w kształcie jaja...ale on się denerwuje jak nie może główki ułożyc na bok! Nie wiem co robić,czy go zmuszać do leżenia z tymi pieluchami czy jak bedzie miał sztywniejszą szyjkę to sam nauczy sie trzymać prosto głowkę? Jak myslicie?
Ja myślę że to normalne że trzyma na boku - mój tez tak trzyma i inne śpiace niemowlaki które widziałam też. ważne tylko żeby nie tylko zawsze na jednym bo wtedy mięśnie się nie rozwina równomiernie po obu stronach. Zresztą tak jest bezpieczniej jakby się ulało - jakby trzymał prosto do góry to by mógł się zachłysnąć...
A inne dziewczyny - wasze jak trzymają? bo ja juz trochę zwątpiłam...
A inne dziewczyny - wasze jak trzymają? bo ja juz trochę zwątpiłam...
reklama
Patrycja - u mnie alergia tak samo sie objawia, na zgieciach rak i lokci, ja mam na cytrusy, orzechy, ketchup -chyba od konserwantow.....
Przestalam jesc w piatek nabial i wydaje mi sie ze sie krostki u Mateuszka zmniejszyly..zobaczymy co bedzie dalej..
basiu- Mateuszek tez trzyma glowke na boczki jak spi, stram sie ukladac go raz na jeden raz na drugi boczek...
ale sie przekreca jak chce, spi w koncu na pleckach i tylko glowke przekreca i raczki do gory - tak najczesciej..
glowke prosto trzyma tylko jak lezy u mnie na kolanach.....
Przestalam jesc w piatek nabial i wydaje mi sie ze sie krostki u Mateuszka zmniejszyly..zobaczymy co bedzie dalej..
basiu- Mateuszek tez trzyma glowke na boczki jak spi, stram sie ukladac go raz na jeden raz na drugi boczek...
ale sie przekreca jak chce, spi w koncu na pleckach i tylko glowke przekreca i raczki do gory - tak najczesciej..
glowke prosto trzyma tylko jak lezy u mnie na kolanach.....
Podziel się: