reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
nie - no własnie na szczescie tylko Karol ma - my mielismy jako dzieci, na szczescie - no bo mam nadzieje że u niego to łagodnie przejdzie - u dorosłych są problemy....w sumie dziwnie bo nawet gorączki nie miał tylko ok 2 dni gorszy apetyt ale myslelismy ze to zęby...dzis zaczeło go wysypywac - głównie w głowie na razie posmarowałam tylko pudrodermem i nie mam pojecia co jeszcze robić????Sumka hop hop!!! jak było u was? bo nie wiem czy ktoś jeszcze ma u nas takie doświadczenia????

Oj, życzymy zdrówka, Karolku! Oby jak najmniej swędziało!
Ostatnio często słyszałam, że ospa szaleje, i zaszczepiłam wczoraj Martę przeciw ospie- tylko tak sobie myślę teraz, że w sumie nie wiem, czy ta szczepionka całkowicie chroni przed ospą, czy tylko łagodzi przebieg...

U Marty to bujanie się nie jest formą zabawy, bo ona to robi tak jakby w półśnie, nie wybudza się do końca chyba, albo przed zaśnięciem. Sama już nie wiem, w każdym razie w przyszłym tygodniu dzwonię zapisać Żabcię na wizytę.

Baśka my już też po ospie i Matek miał straszną:szok:Ogólnie zaczęło się mu bez objawów ale jak go wysypało to szok. Smarowałam takim pudrem w płynie- nazwa jak się nie mylę to Pudrospan no i dodatkowo miałam też inne specyfiki w postaci tych pudrów ale ten płynny okazał się najlepszy bo nie powodował uczulenia a niektóre pasty na ospę zawierają mentol który strasznie wysusza skórę a nawet takjaby ją wyżera- często stosuje się variderm ale właśnie on ma mentol no i w sumie jest dla dzieci chyba od 4 roku życia. A ja miałam również taki preparat Tanno-Hermal-Lotio. No i w sumie nie byliśmy nawet u lekarza tylko zadzwoniłam się spytać czy coś jeszcze mogę podawać to można pół łyżeczki syropu Clemastinum, wapno w syropie i w domku ze dwa tygodnie.
Zdróweńka życzymy:tak:

Zdrowka Karolku...moze to marne pocieszenie ale przynajmniej juz bedziecie mieli to z glowy...No i pogoda tez sprzyja do siedzenia w domu...gozej byloby przechodzic to latem...Buziaki Karolku:-)

Właśnie:tak:Matek z Madzią mieli w zeszłym roku na wielkanoc a akurat byliśmy w Szwecji i do końca nie wiedzielismy czy przyjedziemy na święta do Polski:confused:No ale małemu zaczęły już odpadać więc wyruszyliśmy. A tak dla porównania moi mieli razem ospę i Matek był na maksa obsypany a Madzia miała dosłownie 10 krosteczek:baffled:

reklama
Do góry