reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

U Mateuszka podejrzenia skazy bialkowej, wiec nabial mi odpada, mam jesc owoce oprocz truskawek....
zaraz sobie jagody zafunduje..
buuu nie bede mogla jesc lodow Grycanka...
Na razie tak dieta przez tydzien i idziemy na sparwdzenie
i jeszcze mamy smarowac kroski jakos mascia z apteki..zoabzcymy czy zejda..

A powidla sliwkowe mam jesc:)))
A nie pic herbatek mlekopednych.

reklama
jak długo maluszek sam nie będzie robił kupki??? od niedzieli wspomagam go czopkami bo sam nie robi.... jak długo tak ma być?

Olu- Mateuszek ma krostki takie drobne i szorstka skore na twarzy, glowce i schodzi mu juz na szyjke, kark i piersi...
Na razie pediatra podejrzewa ze skaza ale jeszcze nie na 100%, trzeba obserwowac...

ewan- 2-3 dni bez kupy jest oki, powyzej jesli dziecko niespokojne i sie prezy, wije to ja bym poszla do pediatry....a probowalas jakos wywolac kupke poza czopkami???

moj synek też miał małe krosteczki na twarzy ale byłu to potówki - skończyły się upały i stopniowo schodzą a dodatkowo przemywam je rumiankiem

Ola też miała podejrzenie skazy, ale okazał się, że to nie to. Po prostunie przesadziłam na początku z ilością nabiału i reagowała alergicznie. Zaraz po porodzie tak mnie ciągnęło na nabiał. Ale potem jak już wyeliminowałyśmy skazę to zaczęłam stopniowo wprowadzać ale w małej ilości i jest OK. A dziś robię drugie podejście do pomidorów bo jakiś czas temu cała buzia była w kropeczki a teraz na szczęście wydaje się że jest dobrze. Za to Olusia ma kilka takich białych "pryszczyów" na buźce, ale policzki ma gładziutkie.

czy to znaczy że od mleka może być kolka czy możliwe żeby kolka pojawiła się dopiero teraz?
Oliwka tez ma szorstkie policzki w porównaniu z resztą ciałka ale krostek nie ma i łuszczą jej się brewki bardzo,czy to może być skaza?

cholipa u Noemi tez zauwazylam "luszczace"sie brwi i troche na uszkach...no i poliki tez ma szorstkie...na brewkach wyglada jak zaschniete mleko czasami..a czasami znika i wogole nie widac...

reklama
Moj tez ma szorstkie policzki wiec to chyba raczej norma a nie skaza bo jakos nie wierze aby wszystkie dzieci ja mialy. No chyba ze takie bezmleczne pokolenie nam rosnie :-[

Do góry