ana545
Mama Gabrysia
My dzis znow zaliczylismy lekarza Gabrys tak furczal i kaszlal w nocy ze nie wiedzialam co robic no i po osluchaniu oskrzela zalatwione dostal antybiotyk kurde niech zadziala szybko bo kolejna taka noc i osiwieje
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
My byłyśmy wczoraj u lekarza z wynikami. Jednak mała niedokrwistość jest, jednak kazał korygować to dietą - wątróbka i czerwone mięso. Zalecił próby z krowim mlekiem, bo skoro dziecko nie jest alergikiem, to na mleko pełnotłuste już można przechodzić.
Wrzask własnie - tracę cierpliwość szczególnie gdy Jas wypluwa wszystko co mu dam do jedzenia... i zaczyna wrzeszczeć że chce cyca...raz nie wytrzymałam i krzyknęlam ale potem było mi przykro bo Jasia tym krzykiem wystraszyłam...
Tak samo juz bardzo dobrze wie gdzie szukac ulubionych "zabawek" - suszarki do wlosow albo odkurzacza Spryciarze juz sa z tych naszych pociech
Hmm. Staram się nie krzyczeć na Milę. Ale ostatnio ma manię otwierania szafek w kuchni. Byłoby ok, gdyby nie to, że w jednej trzymam śmieci i detergenty (żrące typu kret, proszek do zmywarki itp.) Grzeczne proszenie nie dawało rezultatów więc mąż kazał mi krzyknąć raz i drugi. Tak zrobiłam. I teraz Mila (i tu szok) nauczyła się... jak się wkurza i ma ataki złości to mi krzyczy po swojemu, TUPIE nogą!!! i macha rączką z palcem wskazującym - jak nu-nu czy ti-tiInuś muszę przyznać, że mi też tak raz zdarzyło się krzyknąć na Huberta. Też się wystraszył. Później sama chodziłam cały wieczór i ryczałam.:-(
Chyba 20 zębów jest a nie 16(u dzieci)Mojej kumpeli synek zanim skończył roczek miał już wszystkie 16 ząbków ale ona ma dziwnych synów, bo jeden urodził się z zębami, a drugiemu wychodziły zanim skończył miesiąc ))
Hmm zasugerowałam się tym, co mi ta kumpela powiedziała teraz poszperałam w necie i faktycznie jest 20 ząbków mlecznych Coś mi naściemniała ta laska ;-) Ale może chodziło jej o to, że na tym etapie... nie wiem Bo ostatnie ząbki wychodzą niby dużo później Mleczny Ząbek - pierwszy w polsce serwis internetowy poświęcony higienie jamy ustnej wśród dzieci przedszkolnych i młodszych.Chyba 20 zębów jest a nie 16(u dzieci)