reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

A każdy pediatra mówi inaczej, jeden mądrzejszy od drugiego :D
Jesteśmy zdane tylko na siebie :)
Zgadzam się z tym w 100%:happy2:

Na moczu się nie znam, może któraś z Was wie?
odczyn zasadowy, pojedyncze nabłonki płaskie, pojedyncze krwinki białe, nieliczne fosforany bezpostaciowe.
Czekamy jeszcze na wyniki przeciwciał, które dopiero za około 2 tygonie i do lekarza.
Ja się tak tylko trochę znam, odczyn chyba powinien być kwaśny, nabłonki mogą być, krwinki białe mogą świadczyć o infekcji ale jak są pojedyncze to mogą nic nie znaczyć, nie wiem co to są fosforany, ale wszystko jest nieliczne więc chyba jest ok.

reklama
ulinkaa dziękuję. Mam nadzieję, że lekarz powie to samo ;-)
Aga o to pewnie racja, choć ja staram się być bardzo dokładna, za każdym razem zużywam od 3 do 5 chusteczek ;-):-)

agniesia pobierała nam krew pani Halinka w wojskowym szpitalu i poszło bardzo szybko i sprawnie bez stresu, mała tylko zapłakała jak ją ukuła, jutro wyniki i wizyta z nimi u Szymańskiego zobaczymy jakie będą wyniki

eluś, to super. U nas było trochę więcej płaczu, ale może gdyby krewka leciała bez problemu to by było lepiej, a tak przy kręceniu w żyłce pewnie bolało. Trzymam kciuki

Gabrysiu!!!!!!!!!!!!STO LAT!!!!!!!!!

Oj tak Kraf niezle to zestawila:

1. pijemy tran norweski. Po cebione multi (prawdopodbnie) wylazlo nam uczulenie. Przestalismy dawac - zmiany zeszly choc nie do konca.
2. Luzy miedzy zebami tez mamy.
3. Smoczki: izuwamy tylko do zasypiania..piec minut i wypada z buziaka..no i jak juz dziecko padniete, a niestety trzeba jeszcze troche przetrzymac.
5. Szorstkie poliki:
Polikow szorstkich nie mamy choc mielismy po lekach..na polikach kilka czerwonych plam..skad? nie mam pojecia..
lekko szorstkie mamy lydki., ale sie nie drapie wiec Agniesiu dalas mi nadzieje, ze jednak to nie skaza, bo taka diagnoze mielismy...na razie dwa razy dalam Bartkowi chlebek z cienko posmarowanym maslem i obserwuje..na razie nic nie wychodzi..z czym probowac teraz? dawac 1 miarke mleka "normalnego" do pepti? a moze z jogurtem naturalnym sprobowac? kurcze no..boi dooopka ze mnie
5. Agniesia my juz od nie pamietam kiedy myjemy sie po kupce w zlewie..chusteczek nie lubie...i nie wytrzesz nigdy do konca...odparzen nie mielismy nigdy..tfu tfu tfu

Yawla spróbuj odrobinkę jogurtu naturalnego - 1 - 2 łyżeczki. A badanie krwi na przeciwciała robiłaś? Tylko że przed tym badaniem dziecko musi mieć styczność z alergenem przez okres co najmniej 3 tygodni bez przerwy. W okresie, gdy dziecko nie jada np. nabiału, a badane jest pod kątem skazy, wynik będzie negatywny, gdy tak naprawdę dziecko może być uczulone na mleko.

a u nas dzisiaj zauważyłam też są szorstkie policzki. moim zdaniem to od mrozu i suchego powietrza w domu.

aha i przyjrzałam się naszym górnym jedynkom. Hubert też ma szparę, a my bez smoczkowi więc to nie od tego (pamiętam pisałyście, że smoczek to powoduje:baffled:)

reklama
Do góry