Gabysiu 100 lat w szczęściu, zdrowiu i aby każdy dzień był tak uroczysty jak dzisiejszy :-)
AgniesiaP niedawno pisałaś, że Wercia nie daje sobie tyłka wytrzeć po kupie, pisałaś też że ma odparzenia. U nas to samo, J się kręcił i nie mogłam go wytrzeć i zaczęłam teraz myć mu pupę pod prysznicem po kupie (robie tak od listopada). Jak chwilę posiedzi z kupą lub wytrę chusteczkami to dupcia od razu czerwona. A my jemy tylko mleko i mikro ilości innego jedzenia. Może zacznij myć małą pod wodą i pupa będzie lepiej wyglądać.
Aga wiesz od niedzieli zaczęłam myć po kupce pod prysznicem i mała to uwielbia, tylko gorzej potem z ubraniem i z gołym tyłkiem ucieka mi, bo i po takim zabiegu łatwo pupy we władanie pampersa nie odda ;-)
Ale odpukać od wizyty u lekarza, czyli od tygodnia odparzeń nie ma, a w międzyczasie chusteczki były używane i dieta też nie zmieniona, a nawet dołożyłam troszkę jogurtu. Ale pewnie coś w tym jest, że to może od chusteczek.
a ze zwykłych kubków tez próbuje, ale jak na razie bardziej bawi go gryzienie brzegów i stukanie w nie zębami niż picie.
To u nas jest tak samo z piciem ze zwykłego kubka
Mam pytanko od czego młoda może mieć szorstkie poliki?? bo zaczynam się bać.
Od kilku dni są szorstkie policzki i broda ale nie ma żadnych plam ani nic.
PROSZĘ POMÓŻCIE
Mi lekarz powiedział, że szorstkie poliki - też Wercia ma - są od śliny, suchego powietrza w mieszkaniu i mrozu na dworze. To wszystko działając na skórę dziecka, która jest bardzo delikatna i wrażliwa, podrażnia ją. Jeśli nie było żadnych zmian w diecie, nie ma czym się martwić. Oczywiście wszyscy dookoła mówią, że na 10000% to skaza białkowa. Oczywiście przyznaję im rację, bo przecież oni doświadczeni i wiedzą jak odróżnić skazę od podrażnienia ;-)
Ja jako dziecko do szkoły średniej miałam skazę i wiem jak to wygląda. Naprawdę zmiany skazowe nie występują tylko na twarzy. Przeważnie towarzyszom im również suche place na rękach i nogach i uwierzcie mi, to swędzi, a ja nie zauważyłam aby moja córka drapała się po polikach.
elunia trzymam kciuki za wyniki i daj znać jak po wizycie. A gdzie pobierałaś krew?
Ja odebrałam dziś część wyników - morfologia i mocz. Morfologia wygląda na bardzo ładną. Na moczu się nie znam, może któraś z Was wie?
odczyn zasadowy, pojedyncze nabłonki płaskie, pojedyncze krwinki białe, nieliczne fosforany bezpostaciowe.
Czekamy jeszcze na wyniki przeciwciał, które dopiero za około 2 tygonie i do lekarza.